SKANDALOZNO: Kako se u Srbiji PERU PARE i finansira ruska opozicija!

Obavezno pročitajte

U Beogradu je u dosadašnjem periodu delovalo više fantomskih firmi posredstvom kojih su  kroz nezakonite i lukrativne poslovne aktivnosti, prani ogromni novčani iznosi radi  prikrivenog finansiranja ruske opozicije u cilju rušenja vlasti ruskog predsednika Vladimira Putina.

 

U te prljave poslove uključeno je više domaćih i stranih državljana, koje su na osnovu „dobiti“  od navodnih programerskih poslova i elektronskog klađenja, kupovali veliku količinu  kriptovaluta, koje su kasnije konvertovali i sa gotovim novcem finansirali ruske  opozicionare.

Kao firme sa područja Beograda koje su prednjačile u tome, registrovane su  „Citrus Systems“ (MB 21378402 i PIB 110711127) na adresi Bulevar Mihaila Pupina br. 115, u  formalnom vlasništvu Lilijane Bodvuj, iz Ivano-Frankijevske oblasti,  Zapadna Ukrajina. Interesantno je da je ova firma svoje špekulativne operacije izvodila i na području Južne Amerike.

Samo u Srbiji preko ove fantom firme unovčavane su kriptovalute na mesečnom iznosu od  100.000 evra posredstvom banke „Alta Pay“, koja je u vlasništvu Davora Macure iz Rijeke. Takođe, važnu ulogu u okviru ove fantom firme imaju još dva strana državljana Aleksej  Šamontev iz Habarovska i Evgenij Bovduj iz Omska, koji su  u Rusiji poznati po antiputinovskom političkom aktivizmu. 

Beogradske firme koje su u lancu pranja para sa navedenom firmom „Citrus Systems“, a trenutno  su ciljano gurnute u proces likvidacije su „Bofus Partners“ (MB 21390704 i PIB 110821027) i  „Nemaro Partnership“ (MB 21383112 i PIB 110754927), obe na adresi Takovska 16 u Beogradu.

- Advertisement -

Zakonski zastupnik i glavni organizator posla ovih fantomskih firmi sa srpske strane je  Marija Beljić iz Beograda, koja je prljave finansijske operacije u dosadašnjem periodu  sprovodila sa dva državljanina Švedske Diom Mokrani i Aleksandrom Vorobijevim. Obe fantom firme su osnovane preko Marka Jablanova iz Beograda. Interesantno je da se Marija Beljić, poznata kao međunarodni ekspert za pranje novca  posredstvom sistema kriptovaluta i fiktivnog elektronskog klađenja, nalazi u vanbračnoj  zajednici sa političkim analitičarem Zoranom Milosavljevićem, sa kojim ima dete.  Milosavljević je blizak obaveštajnim strukturama SAD i takođe je, kao i Marija, suvlasnik  više firmi od kojih je najdominantnija „Snap Int“ na adresi Grčića Milenka br. 4b u Beogradu. 


Inače, Milosavljević je blizak saradnik više lica iz kriminogene sredine, a posebno blisku  saradnju ostvaruje sa Milovanom Šćekićem zv. Doktor, Goranom Sokovićem, Božidarom  Filipovićem zv. Boško Crnogorac i Andrijom Draškovićem.

Važno je naglasiti da deo novca koji je stečen na ovakav finansijsko-kriminalan način navedena lica su u dosadašnjem periodu ulagala u kupovinu luksuznih nekretnina na području  Beograda, kao rezultat dogovora sa ruskim opozicionarima, za dobijenu „proviziju“.

Da li su ova lica svesna koliku štetu nanose Republici Srbiji i njenim građanima, zbog lične pohlepe, jer rat u Ukrajini će se pre ili kasnije završiti, ali će ovakve kriminalne aktivnosti sigurno  ostati tema u srpsko-ruskim međudržavnim odnosima

Ostavite komentar

Najnovije objave

Đukanović upoznao Vučića na stadionu: On i njegov brat su se žestoko tukli sa grupom navijača

Vladimir Đukanović, poslanik iz redova vladajuće Srpske napredne stranke, otkrio je na koji način se upoznao sa predsednikom države...

Još priča na sličnu temu