13.8 C
Belgrade
četvrtak, 23 septembra, 2021

SKANDAL: SNS i Vesić ruše oko Patrijaršije, svi će DA ROBIJAJU! (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Da li se SNS odužuje svojim sponzorima putem usvajanja Planova i davanjem dozvola za gradnju u najelitnijim delovima grada Beograda, ne prezajući da to budu i najvrednije kulturno-istorijske celine?

Srpski pokret Dveri ukazuje i obaveštava javnost da je današnja 31. sednica Skupštine grada Beograda jedan kriminalni SNS čin zbog koga bi policija i tužilaštvo morali odmah da reaguju. Na dnevnom redu ove sednice je čak 12 Planova detaljne regulacije, koji su svi važni i svi su na jedan kriminalan, nezakonit način, bez poštovanja zakonske procedure predloženi i danas će, na žalost, svi biti usvojeni. Ovi planovi su ustvari, temelji nekih novih visokospratnica, “starih i novih sponzora i funkcionera SNS“, kojima se SNS odužuje davanjem dozvola za zidanje novih zgrada u centralnim gradskim opštinama: Vračar, Stari grad, Savski venac, Zvezdara, Voždovac, Novi Beograd, itd. Ovo je obiman materijal i za odbornika koji je u struci i koji se profesionalno bavi planovima, a kamoli za ostale odbornike. To znači da je ovaj materijal samo formalno-pravno dostavljen odbornicima a oni o tome osim što nemaju vremena da ga prouče, što nisu iz struke i ne smeju da bilo šta pitaju, o njemu neće ni raspravljati, tako da je velika odgovornost i na njima za dalje uništavanje Beograda.

Dveri intenzivno prate rad SNS Komisije za planove koju čine: predsednik komisije Marko Stojčić, koji je ujedno i gradski urbanista, zamenik predsednika Komisije za planove Branislav Popović, članovi: Milica Negić, Predrag Minjević, Predrag Čolić, Nebojša Minjević i Đorđe Milić i prikuplja dokaze za sve njihove nezakonite radnje i postupke.

SKANDAL: SNS i Vesić ruše oko Patrijaršije, svi će DA ROBIJAJU! (VIDEO) 1
- Advertisement -

Posebno ukazujemo javnosti i građanima Beograda na nezakonitom postupku izrade i usvajanja PDR za Kosančićev venac i pozivamo policiju, tužilaštvo i sve druge institucije da reaguju jer je ovde u pitanju čist kriminal i nameštanje stambene gradnje u najelitnijem kulturno-istorijskom i najznačajnijem delu Beograda, na Kosančićevom vencu koji je ujedno i zaštićena prostorno kulturno-istorijska celina iz 1971. godine i kulturno dobro od velikog značaja od 1979. godine.

Kako se iz same dokumentacije koja je dostavljena odbornicima vidi, ovaj PDR za Kosančićev venac, ustvari je samo paravan za stambenu gradnju iza kojih stoje preduzeća “Maison Royal“ i “MD International“. Uvidom u APR-u saznajemo da je suvlasnik kompanije “Maison Royal“ sa 50% vlasničkog kapitala naš sportista Dejan Stanković, a vlasnici kompanije “MD International“ braća Micić, koji su platili PDR za Kosančićev venac, gde je predviđena gradnja 20.800 m2 stambenog i drugog prostora. Pozivamo sve učesnike u ovom postupku a posebno ove dve kompanije da se povuku iz nezakonitih radnji gradske vlasti, jer će u suprotnom i sami biti saučesnici u ovom kriminalnom činu.

Osim što je temelje za donošenje ovog plana postavila prethodna vlast, ova SNS vlast u Beogradu oličena u liku Zorana Radojičića, Gorana Vesića, a po čijem nalogu radi gradski urbanista Marko Stojčić i članovi SNS Komisije za planove, zajedno sa prethodnim gradskim urbanistom Milutinom Folićem, direktno je odgovorna za uništavanje Beograda, kulturno-istorijskih celina, za sve izdate dozvole za gradnju i lično i materijalno će odgovarati i biti lustrirani. U tom kriminalnom lancu je svakako i Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove, Sekretarijat za zaštitu životne sredine, kao i Sekretarijat za saobraćaj i ostali sekretarijati, tu su i svi direktori javnih preduzeća i zaposleni koji su izdavali saglasnosti na Planove za koje bi i običan čovek rekao da to ne sme da se radi.

- Advertisement -

Ovo je prvo što bi Dveri uradile dolaskom na vlast u Beogradu, da se materijalno i zatvorski kazne i lustriraju krivci, da se ponište svi nezakonito usvojeni planovi i da se odlukom zabrani gradnja na svim postojećim zelenim površinama u gradu i iste zaštite od dalje uzurpacije i uništavanja.

Dveri podsećaju da je od samog ranog javnog uvida PDR za Kosančićev venac prekršen Zakon o planiranju i izgradnji i da se nije poštovao Pravilnik o sadržini, načinu i postupku donošenja urbanističkih i planskih dokumenata u postupku donošenja ovog i drugih Planova. Ali najveće kršenje zakona je urađeno u periodu Javnog uvida 2020. godine, kada, gore pomenuta Komisija za planove i Sekretarijat za urbanizam sami povlače PDR za Kosančićev venac sa javnog uvida i o tome obaveštavaju javnost. Tada su rekli: “prvo 3D prikaz pa Javni uvid“, odnosno da se iz urađene makete vidi uklapanje neuklopljivih budućih stambenih objekata koji pokušavaju da se „uguraju“ u najstariju kulturno istorijsku celinu Kosančićev venac koja je ujedno i zaštićeno kulturno dobro.

Marko Stojčić, Goran Vesić i senka od gradonačelnika koga niko ništa ne pita a odgovaraće za sve njih zajedno Zoran Radojičić, povlače PDR za Kosančićev venac sa Javnog uvida uz obrazloženje da će ovaj Plan ili pretpeti značajne promene i biti vraćen na tehničku kontrolu ili će se nastaviti započeti procedura. I u jednom i u drugom slučaju to je nastavak Javnog uvida ili novi Javni uvid u trajanju od 30 dana.

I kao da je nastupila senilnost, svi gore pomenuti i odgovorni, koji su kostur ovog zla u Beogradu, zakazuju javnu sednicu za 17. decembar 2020. godine bez ponovljenog ili nastavljenog javnog uvida. Ponašaju se kao da se ništa nije desilo i kao da je javni uvid bio završen bez ikakvih problema. Prva ta nezakonita sednica od 17.12.2020.godine otkazana je zahvaljujući aktivnostima Dveri i još nekoliko udruženja građana, ali oni nisu stali i 29.07.2021. godine opet su zakazali sednicu i taktikom ćutanja – “ ti pričaj šta hoćeš i koliko hoćeš, ja ću da odslušam, videću koliko mi je novca na kraju dana leglo na račun i/ili na ruke“ i tako su i održali tu nezakonitu sednicu.

Svi koraci, počev od promene koje su nastale nakon ranog javnog uvida i za vreme javnog uvida PDR za Kosančićev venac, su nezakoniti i kriminalni i osnov za poništavanje ovog plana. Tako je i sa svim ostalim planovima, zbog čega tražimo neusvajanje istih i poništavanje odmah nakon smene SNS vlasti u Beogradu.

Tražimo od svih, da svi zajedno učinimo sve da se Beograd sačuva i kao uređen preda narednim generacijama, a ne uništi.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti