19.7 C
Belgrade
subota, 25 juna, 2022

SKANDAL: Režimska propaganda na testu za osmake (FOTO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

U cilju da pokažu kako je Srbija najbolja zemlja u regionu po privredi, poljoprivredi, ekonomiji i obrazovanju mladih, vlast je uspela da svoje prste umeša i u probni test za malu maturu.

- Advertisement -

Naime, oni su na probnom testu za osmake postavili pitanje u kojem su (ne)vešto sakrili konotaciju da država čini sve kako bi što više mladih angažovala na različitim poljima i kako „mladi čine svet“.FOTO: Privatna arhivaFOTO: Privatna arhiva

– Poslednjih godina u Srbiji mladima se sve više pruža mogućnost da svojim angažmanom na različitim poljima menjaju klimu u svojoj školi, zajednici, ali sve češće i u državi. Čini se da fraza „Na mladima svet ostaje“ dobija oblik „Mladi čine svet“, od kako je država učinila prvi korak za mlade u našoj zemlji – glasilo je pitanje.

Kao ponuđenje odgovore na koje značenje ima reč „angažman“, učenici su imali: odrastanje, ugovaranje, pogodba, razmišljanje, uspeh.

- Advertisement -

Ono što vlast propagira kosi se sa nepobitnim činjenicama, a to je da prema podacima iz prošle godine, Srbiju napusti mesečno 4.000 ljudi, a godišnje 51.000, uglavnom mladih ljudi. Ti mladi ljudi, nove nade ove zemlje koja aktivno srlja ka dole, kao razlog odlaska navode ekomomske razloge i pesimistično viđenje budućnosti srpskog društva.

Dok je „odliv mozgova“ sve masovnija pojava u ovoj državi, vlast je i dalje „pregovara“ kako da spreči taj odlazak, a dok pregovori traju mlade pokušavaju da ponize sa 100 evra kao naknadu za sopstvene propuste

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti