1.3 C
Belgrade
petak, 28 januara, 2022

SITUACIJA SE POOŠTRAVA: Turska dovlači dodatne PVO sisteme u Siriju

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Turska će u bliskoj budućnosti razmestiti u Siriji dodatne protivvazduhoplovne sisteme, izjavio je šef sekretarijata za odbrambenu industriju pri administraciji turskog predsednika Ismail Demir, a preneo list „Dejli sabah“.

Kako je rekao, reč je o PVO sistemima turske proizvodnje „HISAR-A“, koji služe za obaranje ciljeva koji lete na malim visinama.

- Advertisement -

Prema njegovim rečima, ti sistemi će stići kako bi pružili dodatnu odbrambenu podršku već postojećim sistemima „Korkut“.

Pored toga, Turska će u Siriji razmestiti i sisteme „HISAR-O“, koji služe za obaranje letelica na srednjiim visinama, dodao je Demir.

Zaoštravanje situacije u Idlibu
Do zaoštravanja situacije u regionu sirijske provincije Idlib je došlo 27. februara, kada su militanti terorističke grupe „Hajat Tahrir el Šam” napali sirijske položaje u blizini naselja Behun. Kao odgovor na to u vazdušnom napadu sirijske vojske poginula su 33 turska vojnika, koji, prema saopštenjima Ankare, nije ni trebalo da se tu nalaze.

- Advertisement -

Ruska strana je preduzela mere u cilju potpunog prekida vatre sa sirijske strane i obezbedila evakuaciju poginulih i ranjenih. Nakon toga je Turska saopštila o početku kopnenih i vazdušnih napada na položaje sirijske vojske.

- Advertisement -
Sourcesputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti