22.9 C
Belgrade
nedelja, 3 jula, 2022

SIROMAŠTVO I BAHATOST UBIJAJU SRBIJU: Dečaku iz Niša otkazana operacija zbog polomljenog operacionog stola

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Zbog kvara na operacionom stolu 11-godišnjak iz Niša još će morati da sačeka operaciju na Klinici za dečiju hirurgiju i ortopediju, koju već čeka više od šest meseci, a koja je bila zakazana za 15. jun. Njegova majka Milica Mandić kaže da su ih o otkazivanju obavestili juče, dok su se spremali da odu kod anesteziologa kako bi predali svu dokumentaciju.

Dečakova majka navodi da dečak ima urološki problem, ali da je zahvat najpre mesecima odlagan zbog kovida.

- Advertisement -

Nedeljno smo zvali da bismo nekako uspeli da zakažemo, ali ništa. Onda smo uspeli da zakažemo u drugoj polovini maja za 15. jun – priča Mandić.

Dan ranije, 14. juna, u 16:10, kaže, bio im je zakazan pregled kod anesteziologa. Dete je tada trebalo da ostane na Klinici i da danas, oko 7 sati, bude operisano.

Međutim, dok su se spremali da pođu, juče oko 15 sati, pozvala ih je medicinska sestra sa Klinike i obavestila ih da se intervencija otkazuje jer je polomljen operacioni sto.

- Advertisement -

Rekla mi je da nemaju rezervni sto za operaciju, da su čekali do 14:30 da vide da li mogu da pozajme sa neke druge klinike ili da poprave taj, tako da je nama operacija otkazana do daljeg. Novi termin nam nisu dali. Rekli su da se interesujemo za dalje. To može da bude još nekoliko meseci i stvarno ne znam kome više da se obratim – žali se majka.

U izveštaju koji je dobila od lekara, a u koji su novinari Južnih vesti imali uvid, piše da se operacija njenog sina otkazuje iz tehničkih razloga i da će da se rade samo hitne intervencije dok se to ne reši, kao i da će blagovremeno da ih obaveste telefonom o novom terminu.

Odmah sam otišla do Klinike. Doktorka mi je dala papir gde piše da se operacija odlaže do daljeg. Nju razumem, lekarima su ruke u toj situaciji vezane – ističe Mandić.

Zabrinuta za zdravlje sina, pita koliko će još morati da čeka da lekari reše njegov problem.

Ne puštam dete da ide u školu da ne navuče neku prehladu pred operaciju, da ne bude bolesno, pa da ne može opet da se operiše, a onda samo odjednom jave da nema operacije – navodi ona.

Osim toga, dečak će morati ponovo da prođe sve potrebne analize od lekara do lekara, da prikupi sve nalaze koji važe samo nekoliko meseci, i da čeka operaciju.

Pitanja o ovom slučaju poslata su i Kliničkom centru i očekujemo njihov odgovor.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti