16.8 C
Belgrade
četvrtak, 23 septembra, 2021

Vučićev režim širi zebnju i paniku među Srbima

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Međunarodni dan žrtava prisilnih nestanaka za Srbiju je naročito bolan, imajući u vidu veliki broj njenih građana nestalih pre, tokom i posle sukoba u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i na Kosovu i Metohiji. Naročitu zabrinutost u Srbiji u ovom trenutku izaziva činjenica da su nosioci najviših državnih funkcija upravo oni koji su, vršeći i tada najviše državne funckije, aktivno širili međuetničku mržnju, podstrekivali ratove i tokom tih ratova politički i ekonomski profitirali – navodi se u saopštenju Demokratske stranke.

SRB

„AV je šef mafije“

– Za razliku od svog prvog mandata devedesetih godina, pripadnicima crno-crvene koalicije danas je znatno sužen manevarski prostor, te se oni trude da zastrašivanjem građana Srbije što duže zadrže svoje, pre svega ekonomskom realnošću, poljuljane pozicije. Paralelno sa kampanjom laži i odvraćanja pažnje, pripadnici crno-crvene koalicije preko svojih odreda kriminalaca šire zebnju i paniku među građanima.

Tokom drugog mandata crno-crvene koalicije od 2012. godine, u Srbiji je nestao nekadašnji potpredsednik i narodni poslanik vladajuće organizacije, kao i da je posle mnogo nagađanja gde je javnost slučajno saznala da je preminuo pod nerazjašnjenim okolnostima. Vrhunac kampanje zastrašivanja ipak predstavlja prikazivanje snimaka mučenja i likvidacija nestalih lica od strane predsednika Republike lično i kasnije objavljivanje monstruoznih detalja u režimskim tabloidima.

- Advertisement -

Poruka je jasna, posebno ako znamo da su neposredni izvršioci otmica, mučenja i ubistava ljudi direktno povezani sa vladajućom Srpskom naprednom strankom, bilo članstvom, rodbinskim ili prijateljskim vezama. Zato se više niko i ne čudi zbog čega se bahatom vozaču koji ubije dete ili devojku ne određuje pritvor, zbog čega siledžije i batinaši mogu da „poklanjaju“ krvave košulje političkim neistomiljenicima i zbog čega osuđivani kriminalci mogu naočigled policije, mirnim građanima koji vape za vodom, lomiti transparente.

Demokrate poručuju da je jasno da građani neće još dugo moći da trpe poniženja i maltretiranja bahatih režimskih batinaša i da se bliži trenutak koji svi želimo da izbegnemo – trenutak kada će građani biti prinuđeni da u zaštiti svojih interesa pribegnu samopomoći jer institucije države ne postoje – i zato apeluju na predstavnike režima Aleksandra Vučića da građanima na miran način vrate državu jer je njihova odgovornost nesporna i biće dokazana na sudu. Kad-tad – poručuju u saopštenju iz Demokratske stranke.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti