ŠIRI SE SVETOM: Moleban za spas svetinja u Nju Džersiju

Obavezno pročitajte

U Nju Džersiju u crkvi Začeća Svetog Jovana Krstitelja služen je moleban i priređeno veče podrške za odbranu svetinja u Crnoj Gori. Ovom događaju prisustvovao je veliki broj vjernika porijeklom iz Herceg Novog i ostalih crnogorskih gradova, kao gradova iz čitavog regiona. Moleban su služili vladika dioklijski Metodije i istočnoamerički Irinej, a događaju  je prisustvovao i predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić koji je prethodnih dana boravio u SAD-u i učestvovao na molitvenom doručku koji organizuje američki predsjednik Donald Tramp.

U pozdravnom govoru Katić je upoznao sve prisutne sa trenutnom situacijom u Crnoj Gori i nezapamćenom broju ljudi koji prisustvuje litijama kao i aktivnostima koje su imali tokom posjete Vašingtonu.

- Advertisement -

Zahvalio se svima koji su u velikom broju došli da daju podršku za odbranu svetinja u Crnoj Gori, a naročito Novljanima sa kojima je nakon molebana razgovarao o brojnim pitanjima za koje su izrazili interesovanje i mogućnostima za što bolje predstavljanje Herceg Novog u SAD-u.

Prisutnima su se obratili i vladike Metodije i Irinej kao i paroh gornjogrbaljski Miajlo Backović. Vladika Metodije je prisutne pozdravio i pjesmom uz strune gusala. Događaju je prisustvovao i član delegacije SPC arhijerejski namjesnik hercegnovski, protojerej stavrofor Radomir Nikčević.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu