ŠIPTARSKI POLITIČAR DAO DO ZNANJA ŠTA NAS ČEKA: Ako Srbija ne prizna Kosovo, onda…

Obavezno pročitajte

Srbija, KiM i dijalog

Lider Socijaldemokratske inicijative NISMA Fatmir Ljimaj izjavio je da nije obavešten o imenovanju Skendera Hisenija za koordinatora u dijalogu između lažne države i Srbije.

Nisam bio informisan o koordinatoru za dijalog, ali to je stvar kabineta – rekao je Ljimaj u emisiji „Presing“ na prištinskoj televiziji T7.

- Advertisement -

Prema njegovim rečima, rezervisan je po tom pitanju, jer ne zna zašto je Hiseni postavljen za koordinatora u dijalogu.

Lider NISMA je takođe istakao da su se svi koalicioni partneri u vladi lažne države dogovorili o sastancima sa Srbijom. Naveo je da su video samit i poseta u Briselu bili uz saglasnost stranaka u koaliciji.

– Nismo znali o čemu se priča, ali za pripremu jesmo. Imali smo zajedničku platformu. Iz tema o kojima smo razgovarali imamo svoje primedbe. Gospodin premijer nam je omogućio primedbe. Opasnost je da se dijalog pretvori u tehnički. Nažalost, već tri godine izgubili smo u nepovezanom dijalogu. Mi smo za dijalog, ali o vitalnim temama – ocenio je Ljimaj.

Kako je naveo, ne žele više dijalog o normalizaciji odnosa, već za međusobno priznavanje.

– Ako Srbija nije spremna za pregovore o priznavanju, onda nas to ne zanima. Tog dana imali smo problem sa Vučićevim ponašanjem. Rekao je da nas zanima razgovor o ekonomiji, ali ne i o priznavanju. Kakva ekonomija bez priznanja – istakao je Ljimaj.

Lider NISMA je poručio da ne podržava nijedno drugo ponašanje koje, kako je kazao, samo nastavlja igru Srbije.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Vučić: KFOR da preuzme brigu o svim bezbednosnim pitanjima na severu Kosova

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorima zemalja Kvinte – Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske,...

Još priča na sličnu temu