PRIZIVAJU KRV: Šiptari divljački pretukli srpskog dečaka i pokidali mu krstić sa vrata! (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Dečaka Nikolu Perića (13) večeras je u selu Gojbulja nadomak Vučitrna pretukla grupa Albanaca. Do napada je došlo dok se Nikola sam vraćao kući sa fudbala.

Huligani su ga najpre oborili, a zatim su ga pretukli i pokidali mu krstić koji je nosio oko vrata. Dečak je sa modricama i podlivima prevezen u Kliničko bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici gde je u toku dijagnostika povreda i prema rečima direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića imaće najbolju moguću negu.

– Tu poruku sam večeras preneo i njegovom ocu s kojim sam razgovarao o ovom incidentu i ponudio svu pomoć i podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Otac je slučaj prijavio i kosovskoj policiji. O ovom nedopustivom incidentu obavestiću sve međunarodne činioce od kojih ću zahtevati da se bezbednosna situacija u Gojbulji, kao etnički mešovitoj sredini, shvati na najozbiljniji mogući način i da se podigne na još viši nivo – piše u saopštenju direktora Kancelarije za KiM.

- Advertisement -

Petković je zapitao šta još treba da se desi da međunarodna zajednica najozbiljnije shvati kakvom su riziku, torturi, maltretiranju i šikaniranju svakodnevno izloženi Srbi na prostoru Kosova i Metohije.

– Da li još neki dečak ili devojčica treba da bude meta obesti Albanaca da bi međunarodne misije reagovale ili će nastaviti da se prave da se ništa ne dešava što je manir Prištine za koju srpske žrtve ne postoje. Do napada dolazi u danu kad na Kosovu i Metohiji boravi i generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg koji je očuvanje bezbednosti i mira zacrtao kao glavni prioritet misije KFOR i mi očekujemo da ta misija svoju dužnost i ispuni – piše u saopštenju Kancelarije za KiM.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu