7.7 C
Belgrade
ponedeljak, 29 novembra, 2021

SINDIKAT LEKARA SE DIGAO PROTIV VUČIĆA: Nećemo da budemo puk koji NE POSTOJI!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Sindikat lekara i farmaceuta, čiji je predsednik anesteziolog dr Rade Panić, koji je nedavno govorio o katastrofalnom stanju u zdravstvu u Srbiji, a potom bio napadnut od strane Aleksandra Vučića i ostalih pristalica režima, napisao je otvoreno pismo predsedniku Republike u kom se navodi da različita mišljenja nisu napad na državu.

Pismo Sindikata lekara i farmaceuta prenosimo u celosti:Pismo Sindikata lekara i farmaceuta, FOTO: Privatna arhiva

Pismo Sindikata lekara i farmaceuta, FOTO: Privatna arhiva

„Poštovani gospodine Predsedniče,

- Advertisement -

Vaše obraćanje povodom izjave dr Panića, predsednika Sindikata lekara i farmaceuta Srbije (u daljem tekstu: SLFS) smo shvatili veoma ozbiljno!

Razlika u mišljenjima ne znači automatski napad na državu ili vlast.

SLFS čine lekari ove države koji ne štede sebe da bi pomogli svom narodu. Najveći deo članova Glavnog odbora SLFS, kao i većina naših članova radi ili je radilo i radiće ponovo u „crvenim zonama“.

- Advertisement -

Mnogi od nas su i oboleli, a neki su i preminuli od ove pošasti.

Naša istina je istina sa terena, ogoljena, ono što smo videli svojim očima i u očima naših pacijenata, ono u čemu smo radili i sa čime smo radili.

Od početka epidemije smo uporedo radili i pisali Kriznom štabu, Ministarstvu, Vladi Republike Srbije, molili, zahtevali, predlagali, a sve sa ciljem da spasemo naš narod i naše kolege.

A onda smo i progovorili, jasno, hrabro, jer to dugujemo našim pacijentima, našem narodu, koji u ovoj situaciji nema nikog drugog osim nas. I mi smo svesni toga.

Jedino što mi odbijamo da budemo „puk koji više ne postoji“.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti