29.8 C
Belgrade
utorak, 16 avgusta, 2022

SINDIKALAC PORUČIO VOJSCI: Progonite me, ​ali neću odustati

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Dejan Pavlović, predsednik sindikata zaposlenih u Ministarstu odbrane i u Vojsci Srbije „Sloga“, našao se na novom udaru nadležnih nakon što mu je izgoreo bungalov u kom je živeo, a iz privremenog smeštaja su ga iselili uz bizarno obrazloženje. Pavlović je sada saslušan u Vojno disciplinskom tužilaštvu u Beogradu za istu stvar zbog koje prethodno prošle godine saslušan u VJT.

„Danas sam ponovo bio saslušavan po pitanju izjave iz jula meseca prošle godine da je jedna od jedinica Vojske Srbije odbila da učestvuje u razbijanju demonstracija po naređenju tadašnjeg ministra Aleksandra Vulina. Ovo saslušanje je obavljeno u Vojno disciplinskom tužilaštvu u Beogradu“, priča Pavlović za Nova.rs i dodaje da je po istom pitanju već saslušavan prošle godine u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

sindi,
Sindikalac pod pritiscima diktatorske vojske
- Advertisement -

04. jun. 2020Ono što je pored toga posebno intrigantno, smatra Pavlović, jeste činjenica da vojni tužilac nije nadležan u ovom slučaju, već Pavlovićev pretpostavljeni starešina, ali i to da je spornu izjavu dao u svojstvu sindikalca.

Međutim, epopeja ovog čoveka počinje nešto ranije. Pavloviću je maja 2020. godine u požaru koji do danas nije rasvetljen, izgoreo bungalov u kom je do tada živeo i koji je plaćao kao vojni zakupac u beogradskom naselju Surčin.Srećom, u požaru je ostao nepovređen, i to samo zahvaljujući psima koji su ga lavežom probudili, a Pavlović se zatim preselio u privremeni smeštaj, gde je zakupac je bila Vojna ustanova Dedinje.

Bizaran obrt događa se u trenutku kada ta vojna ustanova, po isteku ugovora koji je sklopila sa Pavlovićem, traži da im se dostave dokumenta koja su Pavloviću izgorela u pomenutom požaru!Zbog nemogućnosti da na takav zahtev odgovori, Pavlović se iseljava iz privremenog smeštaja. „Preselio sam se pre oko mesec dana, otišao sam da živim kod mojih na selo i sada svakog dana putujem na posao.

- Advertisement -

Osećam se ugroženo, ali i pored toga, neću se predati i nastaviću da se borim svim zakonskim sredstvima“, kazao je Pavlović u razgovoru za Nova.rs.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti