BOJANA KRIVA, PRETRČAVALA NA CRVENO! Sin Željka Mitrovića osuđen na…

Obavezno pročitajte


Aleksandar Mitrović nije prisustvovao izricanju presude.

Aleksandar Mitrоvić, sin vlasnika televizije „Pink“ Željka Mitrovića, na ponovljenom suđenju u Prvom osnovnom sudu osuđen je na 11 meseci kućnog zatvora, kao i zabranu upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od godinu dana, zbog saobraćajne nesreće u julu 2013. kada je na pešačkom prelazu u Ustaničkoj ulici usmrtio Andreu Bojanić (17).

Kako piše Nova.rs, Aleksandar Mitrоvić nije prisustvovao izricanju presude.

Aleksandar Mitrоvić je prvostepenom presudom u julu prošle godine osuđen za dva krivična dela: za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja dobio je 11 meseci, a za nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi još pola godine.

mitrovic

U međuvremenu, za drugo krivično delo – nepružanje pomoći povređenom, nastupila je potpuna zastarelost. Naime, maksimalna kazna za ovo delo je tri godine, a zastarelost nastupa nakon što protekne duplo više vremena od predviđene maksimalne kazne. S obzirom da se nesreća dogodila u julu 2013, apsolutna zastarelost nastupila je u julu 2019. godine.

UGAŠEN JOŠ JEDAN RADIO: Mitrović je TIHI UBICA kulturne Srbije i svega što valja!

U odnosu teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja Apelacioni sud je presudu ukinuo i predmet vratio opet u Prvi osnovni sud.

Prema navodima iz optužnice, Mitrović je BMW u vlasništvu kompanije Pink 18. jula 2013. vozio brzinom većom od dozvoljene, odnosno više od 80 kilometara na čas. Piše i da je Mitrović prošao na zeleno svetlo za automobile kada je naleteo na Andreu Bojanić koja je prelazila na crveno za pešake.

Navodi se da je telo Andree Bojanić odbačeno 29 metara od mesta udara, a da je Mitrović bez zaustavljanja „svestan svog dela ostavio bez pomoći“ Bojanić koja je od zadobijenih povreda preminula na licu mesta.

Najviše sporenja tokom suđenja bilo je oko toga kojom brzinom je Mitrović vozio i da li je Bojanić ulicu pretrčavala.

Sourcekutaknet

Ostavite komentar

Najnovije objave

PORUKA NEMCIMA IZ RUSKE DUME: Uništićemo vaše tenkove kao i pre 80 godina

Vjačeslav Volodin, predsednik ruske Dume, izjavio je da će tenkovi koje će Nemačka isporučiti Ukrajini doživeti istu sudbinu kao...

Još priča na sličnu temu