SI ĐINPING VUČIĆU: Srbija hrabro napreduje, životni standard se poboljšava…

Obavezno pročitajte

Predsednik Kine Si Đinping čestitao je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću Dan državnosti Republike Srbije.

„Povodom Dana državnosti Republike Srbije, želim u ime Vlade i naroda Kine, kao i u lično ime, da Vama i prijateljskoj srpskoj Vladi i narodu uputim srdačne čestitke i najbolje želje“, kaže se u čestitki koju je predsedniku Vučiću uručila kineska ambasadorka Čen Bo.

- Advertisement -

Predsednik Si je istakao da pod rukovodstvom predsednika Vučića, Srbija hrabro napreduje na putu nacionalnog preporoda i ekonomskog razvoja, a životni standard građana se neprekidno poboljšava.

„Prijateljstvo Kine i Srbije prevazilazi planine i okeane, vremenom postaje sve čvršće, a naše dve zemlje su dobri prijatelji i partneri, koji uz međusobno poštovanje i poverenje, kontinuirano razvijaju saradnju. Našim zajedičkim naporima kinesko-srpski odnosi beleže trend razvoja“, naveo je Si.

On je ocenio da oblasti praktične saradnje postaju sve veće, sadržaji sve bogatiji, što narodima dve zemlje donosi prosperitet.

„Zajedno radimo na očuvanju međunarodne pravde, odbrani međunarodnog prava i osnovnih principa međunarodnih odnosa i aktivno, ruku pod ruku, odgovaramo na istorijske promene u svetu“, rekao je Si.

On je istakao da pridaje veliki značaj razvoju odnosa Kine i Srbije i poručio Vučiću da je spreman da s njim uloži zajedničke napore kako bi se udruženo jačale razvojne strategije dve zemlje, produbili i širili međusobno korisnu saradnju u svim oblastima, ali i podigli sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije na još viši nivo, u cilju što boljeg života naroda dveju zemalja.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu