Si Đinping će posetiti Srbiju 2020

Obavezno pročitajte

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednikom Narodne Republike Kine Si Đinpingom.

U tom razgovoru je potvrđen dolazak kineskog predsednika u Srbiju.

- Advertisement -

Kina i Srbija umeće da prebrode sve ekonomske teškoće sa kojima se suočavaju usled krize izazvane pandemijom, rekao je predsednik Kine Si Đinping u telefonskom razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji je zahvalio Kini na pomoći u zaustavljanju zaraze, kao i na bratskoj brizi za građane naše zemlje.

Si izrazio nadu da će doći

Si

Predsednik Si je izrazio nadu da će se uskoro videti sa predsednikom Vučićem u Kini, a potvrdio je i svoj dolazak u zvaničnu posetu Srbiji, saopštila je pres-služba predsednika Vučića.

„Kada je na beogradski aerodrom 21. marta sleteo prvi avion sa velikom kineskom pomoći u medicinskoj opremi i materijalu, koji su pratili i kineski stručnjaci, probudio se novi optimizam i građani Srbije su znali da u ovoj borbi nisu i neće biti sami“, istakao je predsednik Vučić.

Vučić se zahvalio i na donaciji u vidu dve laboratorije za borbu protiv kovida 19, koje počinju sa radom u Beogradu i Nišu, prenosi Tanjug.

Predsednik Vučić je istakao da su građani Srbije posebno dirnuti ogromnim interesovanjem i solidarnošću kineskog naroda, koji se odražavaju kroz poruke podrške, kao i kroz donacije upućene preko srpskih diplomatskih predstavništava u Pekingu i Šangaju, što govori o izuzetnoj bliskosti i čeličnom prijateljstvu dvaju naroda, uprkos geografskoj udaljenosti.

„Raduju nas vesti o normalizaciji situacije u Kini i o otvaranju grada Vuhana, koji je postao simbol snage i hrabrosti u borbi protiv pandemije. Srbija je sa strepnjom i dubokim saosećanjem i divljenjem pratila borbu koju su kineska država i Komunistička partija, kao i prijateljski narod Kine vodili sa snažnim udarom virusa korona“, istakao je predsednik Vučić i u ime građana Srbije i lično ime izrazio saučešće porodicama preminulih kineskih građana.

On je naglasio da veruje da će, uz pomoć snažne kineske države, Srbija i svet pobediti virus korona i istakao da se raduje nastavku saradnje kroz Mehanizam „17 plus 1“ i inicijativu „Pojas i put“, kao i skoroj poseti kineskog predsednika Srbiji.

Predsednik Si je izrazio nadu da će se uskoro videti sa predsednikom Vučićem u Kini, a potvrdio je i svoj dolazak u zvaničnu posetu Srbiji.

Kineski predsednik je poželeo srpskom predsedniku ličnu sreću i dalji uspeh u vođenju države i rekao da će Kina i Srbija umeti da prebrode sve ekonomske teškoće sa kojima se suočavaju usled krize izazvane pandemijom, navodi se u saopštenju posle razgovora dvojice predsednika.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu