6.8 C
Belgrade
ponedeljak, 29 novembra, 2021

SRPSKA MEDICINSKA SESTRA OTKAZALA POSLUŠNOST: Neću primiti vakcinu, neka mi daju otkaz!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Vakcinacija zdravstvenih radnika, protiv koronavirusa počela je danas u Srbiji, a prvi su vakcinu primili medicinari u Kliničkom centru Srbije.
Kako redakcija „Srbin info“ saznaje iz nekoliko beogradskih kovid-ambulanta, među zdravstvenim radnicima i osobljem je prisutno dominantno nezadovoljstvo i stav da ne žele da prime vakcine protiv koronavirusa i da od te namere neće odustati!

Ne pada nam na pamet da primimo vakcine koje su potpuna nepoznanica i za koje ne znamo kakve negativne efekte mogu da imaju. Šta god pričali predstavnici vlasti, nećemo se vakcinisati ni po cenu otkaza. Deset meseci ne znamo za predah, sve vreme lečimo ljude u nemogućim uslovima. Niko nema prava da nas ucenjuje – rekla je medicinska sestra iz beogradske kovid-ambulante (ime poznato redakciji).

Podsetimo, Aleksandar Vučić i Zlatibor Lončar su ranije izjavili da će medicinski radnici, vojnici i policajci morati da se vakcinišu. Ipak, i u vojsci i policiji je prisutan veliki otpor, pa tako više od 60 odsto njih je istaklo da im ne pada na pamet da prime vakcinu.

- Advertisement -

S druge strane, državni sekretar u Ministarstvu zdarvlja Mirsad Đerlek kaže da će danas biti vakcinisano oko 3.000 zdravstvenih radnika u Srbiji, a samo u Beogradu oko 1.200.

„Dobićemo vakcinu i u ponedeljak, tako da ćemo pokušati da iz nedelje u nedelju povećavamo broj imunizovanih“, rekao je Đerlek.

On je naveo da je među zdravstvenim radnicima „velika zainteresovanost za imunizaciju“, jer su oni na prvoj liniji fronta i znaju šta je kovid.

- Advertisement -

„Izgubili smo dosta kolega tokom epidemije i želimo da sprečimo dalje oboljevanje i da sačuvamo zdravstveni sistem. Borba sa koronom nije završena, samo sada imamo moćno oružje“, rekao je Đerlek. Ipak, uprkos željama vlasti otpor kod zdravstvenih radnika je sve veći i očigledniji kao kod ove hrabre žene koja se pobunila protiv skaradnog sistema.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti