ŠEŠELJ ODBIO SASLUŠANJE HAŠKOG TRIBUNALA: Kod mene nijedan svedok šamar nije dobio

0
58

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj odbio je danas da bude saslušan u Specijalnom sudu u Beogradu po nalogu Mehanizma haškog tribunala, jer, kako je rekao, njegovoj pravnoj savetnici Vjerici Radeti nisu dozvolili da uđe s njim.

Šešelj je dodao da je, što se njega tiče, suđenje pravosnažno završeno i da samo on ima pravo na zahtev za reviziju,

Lider radikala dodao je da Hag hoće ponovo da mu sudi zbog njegovih knjiga.

Kazao je da je njegov motiv da piše knjige sa haškim dokumentima bio da „to ostane za istoriju”, a upitan da li je prekršio neki zakon ili propis objavljivanjem dokumenata, odgovorio da „postoje pravilnici u Hagu po kojima su zaštićeni podaci zaštićenih svedoka”.

To ne može večno da važi. Važi dok traje suđenje, a kada se suđenje završi, oni sve te svedoke mogu da stave u kamion i vode da ih sakriju. Nisam ugrozio nikada ni jednog svedoka. Dok je kod Haradinaja 20 likvidirano, kod mene ni jedan ni šamar nije dobio”, rekao je Šešelj, preneo je Tanjug.

On je dodao da neće dozvoliti da mu plene knjige.

„Spremaju veliki proces. Ako se ja naljutim, baš će imati veliki proces”, kazao je Šešelj i dodao da on više „nigde ne ide dobrovoljno, a da neće ići ni njegovi saradnici Vjerica Radeta i Petar Jojić”.

Upitan šta očekuje od eventualnog procesa, Šešelj je rekao „novu komediju”.

Mehanizam Haškog tribunala trebalo je da sasluša Šešelja zbog „kršenja pravilnika tribunala u pogledu zaštite identiteta zaštićenih svedoka i poverljive dokumentacije”.      

Ostavite komentar