Šešelj čestitao ukrajinskim oblastima na povratku u otadžbinu Rusiju

0
178

Srpska radikalna stranka (SRS) i njen lider Vojislav Šešelj su danas čestitali objavu o prisajedinjenju četiri ukrajinske oblasti Rusiji.

U saopštenju su naveli da čestitaju „ruskom narodu Donjecke i Luganske Narodne Republike i Zaporoške i Hersonske oblasti” na, kako su naveli, „uspešno sprovedenom referendumu i povratku u otadžbinu Rusiju”.

 

SRS je dodala da „povodom potpisivanja Ukaza o priznavanju suvereniteta i nezavisnosti Hersonske i Zaporoške oblasti predsedniku Vladimiru Putinu čestita” što, kako su naveli, „uspešno štiti ruski narod i njegovu nepokolebljivu borbu za slobodu”, prenela je Beta.

„Ruskom predsedniku i narodu želimo brz i uspešan završetak specijalne operacije u Ukrajini na radost svih slobodoljubivih ljudi u svetu”, dodala je SRS.

U saopštenju je navedeno i da „srpski radikali podržavaju zvaničnu politiku Srbije o neuvođenju sankcija bratskoj Rusiji”

Dodali su i da se „trajno zalaže za što je moguće čvršću saradnju Srbije i Rusije”, što je, kako su naveli, „i stav više od devedeset posto građana Srbije”.

Ostavite komentar