SERGEJ LAVROV: Zapad ne želi ravnopravnu saradnju sa Rusijom

Obavezno pročitajte

Zapad ne želi ravnopravnu saradnju s Rusijom i faktički je odlučio da se osveti samo zato što je Moskva trpela njegovu ravnodušnost prema ukrajinskoj sabotaži Minskih sporazuma, izjavio je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov.

U intervjuu za kazahstansku televiziju Habar 24, on je naveo da Moskva namerava da sarađuje sa svakim ko je spreman da sarađuje na ravnopravnoj osnovi.

„Zapad ne želi da sarađuje s Rusijom i odlučio je da se osveti jer smo dugi niz godina trpeli njegovu potpunu ravnodušnost prema sabotaži Minskih sporazuma“, rekao je Lavrov.

Kako prenosi Sputnjik, na taj način će, prema rečima ministra, Rusija usmeriti snage na druge pravce i naveo je da Zapad neće i dalje pokušavati da posvađa Rusku Federaciju sa susedima.

Bivša nemačka kancelarka Angela Merkel je 7. decembra izjavila da su Minski sporazumi predstavljali pokušaje da Ukrajina kupi vreme, koje je Kijev iskoristio, da postane jači.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je rekao da su izjave Merkelove o Minskim sporazumima razočaravajuće i neočekivane, podseća Sputnjik.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

PORUKA NEMCIMA IZ RUSKE DUME: Uništićemo vaše tenkove kao i pre 80 godina

Vjačeslav Volodin, predsednik ruske Dume, izjavio je da će tenkovi koje će Nemačka isporučiti Ukrajini doživeti istu sudbinu kao...

Još priča na sličnu temu