26.5 C
Belgrade
nedelja, 14 avgusta, 2022

SERGEJ LAVROV: Zapad blokira medije koji objektivno govore o dejstvima Kijeva

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Zapad čini sve kako bi blokirao rad medija koji objektivno govore o onome šta se dešava u Ukrajini, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov tokom posete Ulan Batoru.

On je napomenuo da je detaljno obavestio mongolske partnere o napretku ruske specijalne vojne operacije protiv Kijeva.

- Advertisement -

„Zainteresovani smo da činjenice o tome kako su se predstavnici kijevskog režima ponašali i ponašaju u Ukrajini budu dostupne celokupnoj svetskoj zajednici“, rekao je Lavrov.

„Nažalost, Zapad čini sve kako bi blokirao rad medija koji daju objektivne informacije o onome šta se dešava“, rekao je on na konferenciji za novinare posle sastanka sa ministrom spoljnih poslova Mongolije Batmunh Batcecegom.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć.

- Advertisement -

Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

- Advertisement -
SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti