SERGEJ LAVROV: Kosovo je razotkrilo dvoličnost Zapada

Obavezno pročitajte

MOSKVA – Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da zapadne zemlje igraju dvostruku igru kada je reč o pravu naroda na samoopredeljenje, a na primeru tzv. Kosova je razotkrio dvoličnost Zapada.

Kada je reč o pravu naroda na samoopredeljenje, Zapad donosi odluke na osnovu sopstvenih interesa, rekao je Lavrov, ističući da je to jasno vidljivo u situaciji sa tzv. Kosovom, preneo je Sputnjik.

- Advertisement -

„Kada žele da učine Kosovo nezavisnim, oni stavljaju akcenat na pravo naroda na samoopredeljenje, ali kada im je u interesu da negiraju takvo pravo u drugim delovima sveta, oni se pozivaju na teritorijalni integritet kao apsolutnu opciju“, rekao je Lavrov na pres konferenciji u Uzbekistanu.

Drskost Zapada, koji vrši pritisak na ruske partnere terajući ih da odustanu od saradnje sa Moskvom, prevazilazi sve granice, izjavio je Lavrov.

„Bezobrazluk zapadnih predstavnika, a osim delegata Evropske unije tu su i Amerikanci koji su odgovorni za probleme sankcija – taj bezobrazluk prelazi sve granice, shvata se kao potpuno nepoštovanje samostalnosti, nezavisnosti zemalja koje su izložene takvoj vrsti pritiska i pretnji“, rekao je ruski diplomata, preneo je Tanjug.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

Mirno na severu Kosmeta, protesti Srba nastavljeni

PRIŠTINA – Na Kosovu i Metohiji noć je protekla mirno, a ispred opštinskih zgrada u Zubinom Potoku, Leposaviću i Zvečanu...

Još priča na sličnu temu