SERGEJ LAVROV: Bajdenova poseta Kijevu je pozorišna predstava

Obavezno pročitajte

Bivši saveznici Rusije pokušavaju da spasu nacistički režim, ali njihov trud je uzaludan, poručio je ministar spoljnih poslova Rusije.

Jučerašnja Bajdenova poseta Kijevu je samo pozorišna predstava, kao i novi paket pomoći Ukrajini koje je Vašington obećao, rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

- Advertisement -

„Šta ima novo u tome? Predstava traje. Ovo su samo njeni delovi. I to tako funkcioniše kod naših bivših zapadnih kolega koji pokušavaju da spasu nacistički režim. Trud im je uzaludan“, rekao je Lavrov novinarima, odgovarajući na pitanje da prokomentariše Bajdenovu posetu Kijevu i novi paket vojne pomoći Ukrajini.

Predsednik SAD Džozef Bajden je juče posetio Ukrajinu. Suprotno ustaljenoj praksi, američka administracija nije obavestila javnost o putovanju, a predstavnici Bele kuće su više puta demantovali da predsednik planira da poseti Ukrajinu.

Prvobitno je u rasporedu rada šefa države dostavljenom novinarima stajalo da će Bajden u ponedeljak uveče odleteti u Varšavu, a njegovo novo putovanje u inostranstvo biće ograničeno na posetu Poljskoj.

Bajdenova je najavio i novi paket pomoći Kijevu od 460 miliona dolara.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

Akademik Nebojša Lalić na prodaju

Akademik Nebojša Lalić, koji se na predstojećim izborima za novo rukovodstvo SANU, kandidovao za novog generalnog sekretara Akademije, ponudio...

Još priča na sličnu temu