Seoba birača pred izbore: SNS ih privremeno prijavljuje tamo gde bi moglo biti neizvesno

Obavezno pročitajte

U trenutku kada je proevropska opozicija ozvaničila zajednički nastup na izborima, naprednjaci su obeležavali stranačku slavu. Mediji prenose da je postignut dogovor da njihova lista ponese naziv „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“. A da li će tu listu u gradovima gde se očekuje neizvestan ishod podržati i stanovnici onih mesta u kojima izbora neće biti?

Šta je premijerka videla: svetlu budućnost ili mračnu prošlost dok je na Svetu Petku slušala predviđanja predsednika naprednjaka u vezi sa 17. decembrom?

- Advertisement -

„Od vas očekujem da učinite sve ono što možete da objasnite građanima kakav je izbor pred njima, da se glasa o budućnosti ili se odlučuje da se vratimo u prošlost“, kazao je predsednik SNS Miloš Vučević.

I nije samo slavska trpeza bila razlog da se naprednjaci okupe u ovolikom broju i ovakvom sastavu. U goste je došao i predsednik države, a mediji prenose da je odlučeno da SNS na izbore izađe sa listom pod nazivom „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“. A na toj listi biće i predsednik opštine Čajetina koji je priznao da je na partnerstvo sa SNS-om pristao jer bi ga u suprotnom progutao politički inženjering.

„SNS može da prebaci dobar deo birača ovde u Čajetinu i da na taj način pobedi, što je legitimno, da vi sigurne glasače iz Užica ili negde drugo prebacite u Čajetinu, i da tako uz dobru podršku svojih građana ipak izgubite od ljudi koji su došli sa strane“, kazao je Milan Stamatović, predsednik Zdrave Srbije.

E ta seoba naroda, preciznije izborna seoba naroda, koja se kažu uz tačno utvrđene kvote širi Srbijom, zahvatila je i Niš. Vlast i Nišlije fiktivno seli, tj. prijavljuje na adrese u drugim gradovima, da bi naprednjaci mogli da računaju na podršku i tamo gde lošije stoje.

„Takvim načinom prijavljivanja gde vlasnici stanova nisu prisutni, a to se dešavalo i prošle godine, znam iz ličnog iskustva, krši se zakon i krše ga direktno pripadnici policijske uprave koji na tome rade“, navodi Vesna Stojanović iz Srbija centar Niš.

Iz niškog Srbija centra najavljuju da će prikupljene dokaze predati Tužilaštvu, a u Beogradu u kome je seoba glasača najaktivnija, opozicija je već tražila tačne podatke od policije, ali ih nije dobila.

„Imam informaciju da se određeni broj ljudi, a to se na dnevnom nivou broji sa 300 do 500 ljudi, prijavljuje fiktivno u Beograd, čak smo svedočili i da su policajci u jednoj zgradi u Beogradu došli da verifikuju nekih 20, 30 ljudi“, kaže Miroslav Aleksić, predsednik Narodnog pokreta Srbije.

U Centru za lokalnu samoupravu tvrde da je od prošlogodišnjih izbora, broj upisanih birača u Beogradu uvećan za skoro 10.000, uz upadljivo pojačano naseljavanje Zemuna, Palilule, Zvezdare i Vračara.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu