Nećemo Mali-šengen sa Albanijom, već sa CG i R. Srpskom

Obavezno pročitajte

Mini-šengen sa Albanijom

Povodom potpisivanja međudržavnog sporazuma između Srbije i Albanije, predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović i potpredsednik mr Ivan Kostić održali su zajedničku konferenciju za medije ispred zgrade Vlade Srbije. U nastavku prenosimo izjavu Boška Obradovića.

Prekjučerašnje potpisivanje još jednog koraka u formiranju jedne vrste integracija između Srbije i Albanije u sred ogromne zdravstvene krize otvara brojna kontroverzna pitanja:
Zašto se aktuelnoj vlasti u Srbiji toliko žuri da sklopi savez sa Albanijom?

Kada su integracije sa Albanijom i S. Makedonijom postale prioritet spoljne politike naše države, posebno u vremenu nove zarazne bolesti u toku koje se ukidaju zdravstvene kontrole između tri države?

Da li Srbija na ovaj način pomaže u formiranju Velike Albanije i šta bi u svemu tome bio srpski nacionalni i državni interes?

Kada su i na kom referendumu građani Srbije pitani da se izjasne da li su za integracije sa Albanijom i potpisivanje međudržavnog sporazuma o slobodnom kretanju građana sa ličnim kartama?

Koliko će ovaj međudržavni sporazum olakšati kretanje albanskim teroristima pripadnicima Islamske države, kao i trgovcima drogom, ljudima i oružjem?

Da li ovaj međudržavni sporazum otvara prostor da albanski kriminalci novcem od prljavih i protivzakonitih poslova kupuju nekretnine u Srbiji?
Zašto potpisivanju trojne saradnje nisu prisustvovali albanski i makedonski predsednik već samo srpski?

Da li će ovako Ana Brnabić potpisati i priznanje lažne države Kosovo koje će dogovoriti Aleksandar Vučić, kao što je dogovorioi sve oko ovog albanskog mini-šengena a ona potpisala?
Kako tzv. Kosovo može postati deo ovog mini-šengena kada se time priznaje nezavisnost ove lažne države?

Zašto za Srbiju nisu bile preče integracije sa Crnom Gorim i Republikom Srpskom kroz srpski mini-šengen, a onda u drugom koraku i sa BIH i Severnom Makedonijom, kao što je to predlagao Srpski pokret Dveri?

Ostavite komentar

Najnovije objave

JENS STOLTENBERG: Rusija na proleće pokreće veću ofanzivu

BRISEL - Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je danas da se Alijansa plaši da će na proleće doći do...

Još priča na sličnu temu