POČELO JE, SRPSKI SELJACI SE DIGLI: Paradajzom na vladu Srbije!

Obavezno pročitajte

Srbija i nezadovoljni poljprivrednici

Predstavnici Sindikat paora i individualnih poljoprivrednih proizvođača u okviru sindikata Sloga izrazili su danas nezadovoljstvo odnosom države prema poljoprivrednicima i ispred Ministarstva poljoprivrede prosuli gajbice paradajza.


- Advertisement -

Potpredsednik Stranke slobode i pravde Dejan Bulatović rekao je da je poljoprivredniku potrebno 25 dinara da proizvede paradajz, a da se on u Srbiju uvozi za 11 dinara, pa su paori primorani da pobacaju paradajz, jer nemaju šta da rade s njim.

Bulatović je novinarima ispred Ministarstva rekao da se paradajz uvozi iz Albanije po ceni od 11 dinara i da je to moguće jer u Albaniji država stoji iza poljoprovrednika.

– Zašto to ne može Srbija, jer ovo Ministarstvo nema vremena da se bavi poljoprivredom, ali ima mesta da ministar bude prvi na listi Srpske napredne stranka – rekao je Bulatović i poručio da će se „boriti za paradajz i poljoprivredu“.

Predsednik sindikata Sloga Željko Veselinović rekao je da su oni pokrenuli Sindikat paora i da su prošli put od ministra Branislava Nedomovića tražili razgovor, a da je on izneo laži.

On je dodao da je ministar najavio da u Srbiji neće biti gladi.

– Neće za njih, ali sam zabrinut da će biti gladi za obične ljude – poručio je Veselinović i rekao da će narednih nedelja utorkom držati konferenciju za novinare dok ne okupe ozbiljan broj paora, posle čega će ministar morati da razgovara sa poljoprivrednicima.

Ostavite komentar

Najnovije objave

EULEKS: Nismo bili sprečeni da prisustvujemo ili posmatramo operaciju u Banjskoj

Misija Euleks na Kosovu je saopštila da ni na koji način nije bila sprečena da prisustvuje ili posmatra operacije...

Još priča na sličnu temu