15.7 C
Belgrade
nedelja, 2 oktobra, 2022

ŠEKLER: Jebu mi majku na svakom koraku! Gledam s koje strane će me napasti!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Virusolog i mikrobiolog Veterinarskog instituta u Kraljevu dr Milanko Šekler među prvima je zagovarao mešanje vakcina protiv kovida-19, a upravo se zbog toga našao na meti antivaksera, koji mu šalju preteće poruke i nazivaju ga pogrdnim imenima uz salve najvulgarnijih uvreda.

– Ovo nije prvi put, antivakseri su počeli da me napadaju čim je počela imunizacija stanovništva jer sam izlazio u javnost i apelovao, molio sve da se vakcinišu i da se spasemo ovog ludila. Međutim, kada se govorilo o trećoj, odnosno buster dozi, među prvima sam istupio i rekao da je najbolje za organizam kombinovanje različitih vakcina. Tada sam počeo da dobijam preteće poruke, u kojima su me vređali, nazivali ustašom, Jevrejom, koljačem srpskog naroda, ubicom. Sramota! – oštro kaže dr Šekler.

Vidno uzrujan zbog torture kroz koju prolazi, virusolog kaže da je pre dve večeri u kasne sate dobio poruku od profesorke sa Veterinarskog instituta koja mu se požalila da se plaši za svoj život jer joj, baš kao i njemu, prete nepoznata lica zbog zagovaranja vakcinacije.

- Advertisement -

– Niko ne može da mi zabrani da javno iznosim svoje mišljenje o vakcinaciji, ali dirati ženu koja ima 80 godina i koja je samo iznela svoj stav, ne vređajući apsolutno nikog, stvarno nema smisla. Dokle ide ovaj svet! J*bu mi majku na svakom koraku, gledam samo sa koje strane će me napasti. Apsolutno me ne zanimaju ti nebitni ljudi i neću njima uopšte da se bavim. Nastaviću da se borim protiv korona virusa i da se zalažem za potpunu imunizaciju – ističe dr Šekler.

On kaže da ne prati društvene mreže i dešavanja na njima, ali da je nakon pretnji pregledao komentare ispod snimka na kom je pričao o kovid propusnicama i vakcinama.

– Pišu mi kako sam pobrkao lončiće, kako sam duboko zaglibio, kako može jedan veterinar da govori o vakcinaciji, te bolje da lečim životinje nego što pričam gluposti. Svetski naučnici su pisali još dosta ranije o svemu ovome što sam ja govorio i što se pokazalo ispravnim. Nažalost, needukovani i neobrazovani antivakseri to ne mogu da shvate – zaključuje dr Šekler.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti