ŠEKLER HOĆE DA UNIŠTI NACIJU: Kovid propusnice treba da važe 24 sata! Nevakcinisani su neobrazovani ljudi!

Obavezno pročitajte

Kovid propusnice bi trebalo da važe 24 sata, smatra Milanko Šekler, virusolog i mikrobiolog Veterinarskog instituta Kraljevo.

On je gostujući u Jutarnjem programu RTS-a rekao da je bio za kovid propusnice odavno, ali ne na ovaj način.

„Po meni ovo ograničenje redukuje moju procenu šta će se desiti. Znam i da mnogo lokala neće raditi posle 22 da ne dođe u neprijatnu situaciju da nekog do 22 drži u objektu, a posle 22 hvata za uši i izbacuje iz objekta. Po meni je to trebalo da bude 24-časovno i gotovo. Šta će se desiti dalje ja ne znam”, rekao je Šekler.

On je dodao da bi, po njegovom mišljenju, to trebalo da važi i za sve javne skupove i događaje.

Šekler ocenjuje da je situacija tragična, jer svakog dana ima skoro 8.000 zaraženih.

„Ta brojka nikako ne pada bitnije. Oscilacije od par stotina ili hiljadu novozaraženih ne znače ništa, ako znate da se jedan iz porodice testira, a dvoje se ne testiraju, jer im je po simptomima jasno da su bolesni. Mnogo ljudi umire, mesta nigde nema. A da je neko pričao u martu i aprilu kada smo imali sjajan početak vakcinalne kampanje, on ne bi verovao”, kazao je Šekler, prenosi Tanjug.

On je dodao da je potrebno i mnogo više edukativnih emisija, mnogo više činjenica, pojavljivanja u medijima stručnih ljudi. Mere moraju, smatra on, da budu strože a kazne drastične, jer „mi drugo rešenje nemamo”.

„Ovo sa školama je bilo očekivano i delta lakše zaražava decu. Hvala dragom Bogu jer su mnogo blaži simptomi kod dece, ali zato lako prenose bolest na starije. Drago mi je što je država odlučila da pomeri vakcinaciju na pet meseci za sve vakcine sem ‘Sinofarma’, a za ‘Sinofarm’ sam čuo da će moći posle četiri meseca. To je bitno da ako ste pri kraju imuniteta, a udahnete veliku količinu virusa u riziku ste. Ovako ćemo na minimalnu meru svesti zaražavanje vakcinisanih”, napominje Šekler.

Smatra da zbog delta plus soja nema potrebe za dodatnom brigom.

„On čini svega nekoliko procenata od ukupne količine virusa. On nije dodatno drugačiji od delte, neki pretpostavljaju da je deset do 15 odsto prenosiviji, ali to su podaci koje nije lako dokazati”, zaključio je Šekler.

SourcePolitika

1 COMMENT

  1. A ti si Šekleru budala i prodana duša. Jel i svi lekari i onaj nobelovac,Francuz i mnogi drugi naučnici i lekari van naše zemlje, svi su oni neobrazovani? Samo ste ti Šekleru i tebi slični obrazovani. Nisi svestan svoje nesvesti. Oni najneobrazobaniji su se odavno vakcinisali a sa ovim obrazovanijim ide malo teže, njih je teže lagati.

Ostavite komentar

Najnovije objave

DRAGIŠIĆ SE PRAVDAO VOLOHONSKOM

Zoran Dragišić zv. Sijalica, profesor Fakulteta bezbednosti, u toku današnjeg dana kontaktirao je Vladimira Volohonskog, agenta GRU i lažnog...

Još priča na sličnu temu

%d bloggers like this: