ŠEFOVI U APTIVU TERORIŠU RADNIKE: Ne dramite, ne izmišljajte bolesti! (FOTO)

Obavezno pročitajte

Deo zaposlenih u leskovačkoj fabrici “Aptiva” u kojoj se radnici mesecima žale na teške uslove, maratonske smene, pritisak, danas su na Viber grupi dobili poruku supervizorke u kojoj su nove instrukcije koje su ih šokirale.Poruke i saglasnost u Poruke i saglasnost u „Aptivu“ FOTO: Printscreen

– Kao što znate, četvorosmenski rad je krenuo. Sutra dobijate raspored ko kada radi. Nemojte da dramite, dobijate iznenadne stomačne viruse, temperature od 36,8 itd… Budite fini kao i do sada. Lekove ćemo da nabavimo – stoji u poruci koja je frapirala radnike.

- Advertisement -

– Čak i da je u pitanju šala, vrlo je neumesna – komentarišu radnici koji su je pročitali, a mnogi su emotikonima odgovorili na nju.

Kako kažu, oni su o preživljenom mobingu u toj fabrici, za koji direktori iz inostranstva najverovatnije i ne znaju, hteli juče (sreda) javno da progovore pred kamerama, kada je uprava „Aptiva“ po prvi put pozvala novinare da posete pogon. Tada je i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović prošetao fabričkim pogonima.

Ono što je zanimljivo u ovoj Viber grupi se vidi da im se supervizorka prethodno zahvalila „što su bili dobri“ tokom posete novinara i gradonačelnika.

Inače, u fabrici postoji ambulanta, gde lekar pregleda radnika ukoliko mu tokom smene bude loše, pošalje ga kući uz preporuku da se javi izabranom lekaru.

Pored saglasnosti koju su morali da potpišu roditelji dece stare do tri godine da pristaju da rade noćne smene i na prekovremeni rad, ukoliko postoji potreba za tim, „usled više sile“ i niza ranijih poturenih papira koje su morali da potpišu, ovo je još jedan vid ogromnog pritiska na radnike, koje država Srbija očito ne želi da zaštiti.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Hamas osudio američki veto u Savetu bezbednosti UN

GAZA – Palestinska militantna grupa Hamas osudila je odluku Sjedinjenih Američkih Država da stave veto na nacrt rezolucije o prekidu...

Još priča na sličnu temu