SEDNICA NADZORNOG ODBORA EPS-A: „Sve nas streljajte, nećemo vam ovo dozvoliti!“ (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Namera da se na na sednici Nadzornog odbora EPS-a stavi na dnevni red tačka kojim bi se poništila prethodna odluka o prelasku EPS iz JP (javnog preduzeća) u AD (akcionarsko društvo) u stoprocentnom vlasništvu države i već da se donese nova odluka o prelasku u AD, ali sa izmenom Statuta preduzeća u kojoj stoji da Skupštinu čini jedan čovek izazvala je veliku buru. Rasprava je nastala zbog toga što bi taj „jedan čovek“ budi ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović, koja bi postavljala sedam direktora i ceo menadžment.

- Advertisement -

Milan Đorđević, predsednik Sindikata radnika EPS-a, je na sednici Nadzornog odbora EPS-a, najpre žestoko kritikovao odluku da se Miloradu Grčiću dodeli fukcija direktora Pro Tenta, ali i pomenuti prelazak iz JP u AD sa izmenom Statuta preduzeća.

– … i danas mu (Miloradu Grčiću prim. nov.) se kuca odluka da bude direktor Pro Tenta, Nenad Dilberović tehnički direktor Pro Tenta, sramota za ovu državu! Bruka i sramota za ovu državu! Svi ćemo doći pred Vladu Srbije, sve ćemo bagere pozaustavljati. Nećemo vam ovo dozvoliti, sve nas streljajte, do jednoga poubijajte, nećemo vam ovo dozvoliti. Ovo je opasna stvar što vi pokušavate da uradite! Ne vi lično, nego što pokušava Vlada i sam predsednik države – upozorio je on prisutne.

Đorđević je zatim rekao da je imao „101 sastanak sa Vučićem“, te da nije siguran da je Vučić upoznat sa ovim namerama.

– EPS je jedina zelena grana na kojoj počiva svaka vlada. Vlada koja nema energetski sistem ima status mesne zajednice, gospodo. I to se zna, u celoj Evropi je tako. Što Francuzi nisu uradili ovo što vi danas pokušavate da uradite? Što Irska nije uradila, što nije Norveška, Danska, Finska? Hoćete da vam nabrojim 15 zemalja koja nije pipnula ni pedalj…

Ostavite komentar

Najnovije objave

Uhapšen srpski ratni veteran na Jarinju, po ulasku na KiM mu se gubi svaki trag!

Sinoć nešto posle jedanaest časova na administrativnom prelazu Jarinje, pripadnici šiptarske policije uhapsili su srpskog borca, koji je vozilom...

Još priča na sličnu temu