17.1 C
Belgrade
utorak, 27 septembra, 2022

VOJNI SINDIKAT SE DIGAO: Lažov Vulin kukavički obmanjuje javnost!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Vulin obmanjuje javnost

Vojnom sindikatu Srbije, dostavljena je izjava novinara „Kurira“ kojom se nedvosmisleno potvrđuje da Predrag Jevtić, generalni sekretar VSS, nije autor spornog intervjua i da je nevin neosnovano i nezakonito kažnjen. Pored toga, novinar je i pismeno obavestio VDS da je spreman da svedoči da mu naš kolega nije davao nikakve izjave!

Nikada nije pozvan da kao ključni svedok razreši „misteriju“ iza koje stoji ogoljeni progon i diskriminacija Jevtića, dostojna nekih vunenih vremena – stoji u saopštenju Vojnog sindikata Srbije.

- Advertisement -

Podsetimo, generalni sekretar VSS Predrag Jevtić izgubio je službu u Vojsci zbog intervjua dnevnom listu „Kurir“ jula 2018. godine, za koji je predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić naveo da je bio „intervju sindikata koji je Jevtić samo potpisao“.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Večernje saopštenje Ministarstva odbrane, od 12. oktobra, u vezi otkaza sa rada izrečenog generalnom sekretaru VSS, predstavlja notornu laž i kukavičko obmanjivanje javnosti kojim se ugledu naše vojske i Srbiji nanosi ogromna šteta.

- Advertisement -

Vojno pravosuđe ne postoji, a vojni disciplinski organi koji sebe nazivaju sudovima, prema stavu Ustavnog suda Srbije, zauzetom u odluci IUz 391/2013 od 29.10.2015. godine, nisu sudovi i deo sudske vlasti, već upravni organi u sastavu Ministarstva odbrane. Ovo jasno ukazuje da oni nisu nezavisni, jer da jesu saopštenja za medije bi izdavali sami, a ne informativna služba Ministarstva odbrane, koja je uzurpirana i isključivo u službi Aleksanda Vulina i Pokreta socijalista, što je fakat.

Radi tačnog informisanja javnosti, napominjemo da su svi vojni disciplinski organi, koji sebe smatraju sudovima, poslednjim izmenama Zakona o Vojsci Srbije, izvršenim takođe od strane Aleksandra Vulina, potčinjeni njegovom ličnom advokatu i sekretaru Ministarstva odbrane Zoranu Laziću.

Lazića vidimo kao podstrekača „organizovane kriminalne grupe“ unutar sistema odbrane, udružene u zajedničkom zločinačkom poduhvatu ometanja sindikalnog delovanja VSS i nanošenju štete kako vojsci tako i državi. Apsurdno je da organi kojima je nadređen sekretar nekog ministarstva i protiv čijih je konačnih odluka pravni lek tužba Upravnom sudu, sebe smatraju sudovima.

Ovo je jedina istina o kojoj mogu da svedoče mnogi časni pripadnici Vojske Srbije. Ako Vojni sindikat Srbije, ili njegovi predstavnici iznose neistine, kako se kaže u saopštenju Ministarstva, zašto Ministarstvo ne tuži Vojni sindikat Srbije i to dokaže pred pravim sudom. Odgovor leži u činjenici da Vojni sindikat Srbije javnost istinito informiše i vrši svoju zakonsku dužnost prijavljivanja štetnog delovanja i zloupotreba od strane administracije ministra Vulina.

U svom spinovanom saopštenju, Ministarstvo odbrane namerno prikriva činjenicu da Zakon o Vojsci Srbije, nijednom svojom odredbom ne predviđa bilo kakvu disciplinsku odgovornost za zastupanje i predstavljanje sindikata, niti je to moguće, imajući u vidu neposrednu primenu Ustava i od Srbije ratifikovanih međunarodnih konvencija.

Pored toga, svako danas može pročitati da Zakon o VS, u članu 145 i 146 jasno propisuje da su pripadnici vojske disciplinski odgovorni za povrede dužnosti iz službe i dok su u službi.

Sa druge strane čl. 13 Zakona o radu kaže, da sindikalni predstavnik ne može biti pozvan na odgovornost pred poslodavcem zbog učešća u sindikalnim aktivnostima. Dakle, stvar je više nego jasna.

Imajući u vidu javni interes i potrebu da se u srpskoj u evropskoj javnosti sačuva ugled Vojske Srbije, pozivamo Aleksanda Vulina, da po osnovu službenog nadzora poništi odluku o otkazu izrečenu generalnom sekretaru VSS i predmet vrati na ponovni postupak koji će se ovaj put sprovesti pred očima javnosti.

Samo tako će se utvrditi da li istinu govore dokazano časne srpske starešine sa čela Vojnog sindikata Srbije, i koliko je „levičaru“ Aleksandru Vulinu stalo do zakona, istine i ugleda Srbije i njene vojske – stoji u saopštenju Vojnog sindikata Srbije.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti