4.3 C
Belgrade
nedelja, 5 decembra, 2021

SAZNAJEMO: Imenovan novi šef kabineta direktora policije, a njega još nema!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Kako je Direktno.rs prvi pisao, direktor policije Vladimir Rebić je završio karijeru u MUP i neće se vraćati na posao. On se još vodi da je na odmoru, ali kad mu istekne mandat u decembru i iskoristi sve dane godišnjeg odmora, zvanično će se penzionisati.

Rebić je otišao, pozdravio se sa kolegama i predao pečat i faksimil zameniku Draganu Vasiljeviću, i već je počeo da se rekonstruiše kabinet direktora policije, za nove igrače vlasti.

Imamo i prvo ime koje stiže u direkciju. Kako Direktno saznaje, Željko Brkić postavljen je za šefa kabineta Direktora policije. Do sada je bio načelnik uprave za stručno obrazovanje, osposobljavanje usavršavanje i nauku.

- Advertisement -

Ovo je samo jedan od dokaza da će uskoro biti imenovan i novi direktor policije, nadamo sa realnom ulogom, a ne kao do sada.

Podsetimo, Vladimir Rebić nakon odmora neće se vraćati na posao i odlazi u penziju s mesta direktora policije. Njegova karijera mogla je da se završi drugačije, da bude heroj policije i uređene Srbije, a ovako odlazi tiho kao osoba koja se nije mešala u svoj posao.

Rebiću petogodišnji mandat ističe u decembru, u januaru puni 55 godina i završava karijeru u policiji, koja je počela 1992. godine u Užicu.

- Advertisement -

Vladimira Rebića nije spasilo ni to što je prihvatio poligrafsko ispitivanje na kome je odgovarao na pitanja vezana za optužbe koje je Predrag Koluvija, vlasnik najveće fabrike marihuane u ovom delu Evrope izneo na račun inspektora koji su otkrili aferu „Jovanjica“.

Da je Rebić bio hrabriji i javno istupio s onim što zna ili može, ne bi ha tabloidi povezivali sa mafijaškim klanovima i zbog njih „strahovao za porodicu“, kako je sam izjavio.

U javnosti, ali i u Ministarstvu unutrašnjih poslova, već se licitira sa imenima novog direktora policije. Mnogi bi hteli, ali ne bi smeli. Opcije su ambiciozni načelnik beogradske policije kao prvi kandidat Veselin Milić, spominje se i Tomislav Radovanović, načelnik Službe za specijalne istražne metode Uprave kriminalističke policije (UKP), kao i dosadašnji zamenik Dragan Vasiljević.

Tomica Radovanović se proslavio izjavom da je u MUP-u Srbije postojala paralelna struktura, koja je u saradnji sa stranim obaveštajnim službama radila na rušenju Vučića. Radovanović, nekadašnji šef interventne brigade beogradskog MUP-a, bio je deo najužeg tima Dijane Hrkalović.

U dobro obaveštenim krugovima kruži priča da je Tomica Radovanović sve što je radio, kao i sve snimljene razgovore na kojima se nalazi Aleksandar Vučić, kopirao i poneo sa sobom, pa mu je to kapital sa kojim sada traži mesto direktora policije. Zapravo je to ono što ga udaljava od nove funkcije.

Vasiljević je pre pola godine postao zamenik, smatra se da mu je to dovoljno za sada, pa je Vesko Milić trenutno najrealniji kandidat.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti