SAVEZ SRBA SLOVENIJE: Milica Đurđević nema podršku Srba iz regiona!

Obavezno pročitajte

Savez Srba Slovenije oglasio se saopštenjem u kojem se kaže da Srbi u Sloveniji pomno prate poslednja dešavanja u njihovoj otadžbini Srbiji, a koja se tiču KiM.

Nakon poslednje sednice Skupštine Srbije na kojoj je predsednik R. Srbije Aleksandar Vučić predočio izveštaj o pregovaračkom procesu sa Privremenim institucijama samouprave u Prištini, pružamo punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.
Politika mira koju državno rukovodstvo na čelu sa predsednikom Vučićem sprovodi predstavlja primer odličnog državničkog odnosa prema najvažnijim nacionalnim pitanjima, a Kosovsko pitanje sasvim sigurno to i jeste. Za nas Srbe iz Slovenije predstavlja i ponos budući da takva politika čuva mir u čitavom regionu. Danas smo ponosni što smo deo naroda čija otadžbina insistira i čuva mir – kažu iz Saveza Srba Slovenije.

- Advertisement -

U saopštenju se napominje da su jako razočarani divljačkim pristupom opozicionih poslanika koji su ovo izuzetno važno pitanje pokušali da zloupotrebe u cilju dobijanja jeftinog političkog benefita, čime su naneli ogromnu štetu pre svega Srbima koji žive na KiM.

Slike divljanja, neprimerenih parola, uvreda na račun najviših državnih činioca u Srbiji, a koje su nam opozicioni poslanici priredili negativno utiču i na položaj Srba iz regiona, a sasvim sigurno i na položaj nas Srba iz Slovenije i to dok ulažemo ogromne napore kako bi očuvali naš nacionalni identitet i izborili se za naša kolektivna prava. Na našu veliku žalost, te ružne slike divljanja i nasilja zauzele su medijski prostor u Sloveniji i o Srbima poslale negativnu sliku našim sugrađanima slovencima. Upravo takvi medijski izveštaji, a samim time i takvi postupci opozicije u Srbiji, poništavaju ogromne napore koje su tokom proteklih decenija ulagali Srbi i srpska društva u Sloveniji, kako bi oćuvali srpsku tradiciju i kulturu, ali i izborili se za svoja kolektivna prava – stoji u saopštenju.
Savez Srba Slovenije najoštrije demantuje i odbacuje navode opozicionih poslanika da su pružili podršku opoziciji.

Istine radi, primećujemo da opozicija ni jedan predlog koji bi položaj Srba na KiM poboljšao nije dala, pa nam nije potpuno ni jasno šta smo i mogli da podržimo. Posebno čudi činjenica da navodi o našoj podršci dolaze i od MiliceĐurđević Stamenkovski koja je i predsednica Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije te koja bi svojim delovanjem morala da pomogne naš položaj u Sloveniji, a ne upravo suprotno – navodi se u saopštenju.
Članice Saveza Srba Slovenije jedinstveni u podršci politici mira koju vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Predsedniče, Vas molimo da istrajete u ovoj teškoj borbi i znajte, Vaši Srbi iz Ljubljane, Kopra, Postojne, Lendave, Maribora, Celja i brojnih drugih mesta su uz Vas! Nema predaje, živela Srbija! – poručuju iz Saveza Srba Slovenije.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Akademik Nebojša Lalić na prodaju

Akademik Nebojša Lalić, koji se na predstojećim izborima za novo rukovodstvo SANU, kandidovao za novog generalnog sekretara Akademije, ponudio...

Još priča na sličnu temu