31.5 C
Belgrade
ponedeljak, 27 juna, 2022

SAVET ZA BEZBEDNOST: Rusija seje haos po Americi!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Savet za nacionalnu bezbednost Bele kuće izjavio je da Rusija pokušava da „poseje razdor i stvori haos u Americi i drugim demokratskim državama.

​Američko Ministarstvo finansija je u četvrtak uvelo sankcije trojici državljana Rusije i jednom ukrajinskom državljaninu zbog navodnog „mešanja“ u američke izbore.

Početkom avgusta direktor američkog Nacionalnog centra za kontraobaveštajne poslove i bezbednost Vilijam Evanina izjavio je da ruske vlasti navodno pokušavaju da „ocrnjuju“ američkog predsedničkog kandidata, demokratu Džoa Bajdena, smatrajući ga predstavnikom antiruskog establišmenta i podrže Trampa. Među drugim zemljama koje navodno pokušavaju da se mešaju u američke izbore, on je naveo Kinu i Iran, uveravajući da oni pokušavaju da spreče Trampov ponovni izbor.

rusija
urrusija
- Advertisement -

Rusija je više puta negirala optužbe za pokušaje da utiče na demokratske procese u različitim zemljama, a portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov nazvao ih je „apsolutno neosnovanim“. Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov je, govoreći o navodnom ruskom mešanju u izbore u različitim zemljama, rekao da ne postoje nikakve činjenice koje to potvrđuju.

- Advertisement -
Sourcesputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti