28.4 C
Belgrade
utorak, 28 juna, 2022

SASTALI SE: Vučić i Irinej o dogovoru za Kosovo i Metohiju!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Održan sastanak Vučića i Irineja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa patrijarhom Irinejem, i u otvorenom i sadržajnom razgovoru, izvestio ga o pregovorima o Kosovu i Metohiji, koji su početkom meseca vođeni u Vašingtonu i Briselu, kao i o razgovorima vođenim sa svetskim državnicima.

- Advertisement -

Reči je bilo i o položaju srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Republici Srpskoj, ali i drugim delovima Bosne i Hercegovine, saopštila je Pres služba predsednika Republike.

Vučić i Irinej

Posebna pažnja posvećena je najavi niza ambicioznih projekata za budućnost Srbije, a patrijarh je iskazao posebno interesovanje za ulaganja države u unapređenje zdravstvenog sistema i naročito pohvalio činjenicu da je država ubrzano pokrenula radove na rekonstrukciji 10 opštih bolnica, kao i radove na izgradnji novog Kliničkog centra Srbije u Beogradu.

Predsednik je napomenuo da je reč samo o prvoj fazi, te da je u planu rekonstrukcija još 30 opštih bolnica, kao i izgradnja kliničkih centara u Novom Sadu i Kragujevcu.

- Advertisement -

Sastanku su prisustvovali vikarni episkop remezijanski Stefan, lični sekretar patrijarha Dejan Nakić i generalni sekretar predsednika Republike Nikola Selaković.

- Advertisement -
Sourcesputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti