ŠAROVIĆ: Sramota, Vučić optužio da je narod kriv za širenje pandemije!

Obavezno pročitajte

Predsednik pokreta „Ljubav, vera, nada” Nemanja Šarović pozvao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da odustane od ceremonije povodom otvaranja nove kovid bolnice u Batajnici jer to ne bi bilo primereno u uslovima širenja pandemije korona virusa i velikog broja zaraženih i umrlih.


„Jednostavno, nije vreme. Jednostavno, nije ljudski. Nema i ne može biti opravdanja za držanje govora i hvalisanje u danu u kome će broj onih koji su izgubili bitku sa ‘nevidljivim neprijateljem’ možda po prvi put biti trocifren, dok će se broj potvrđenih slučajeva zaraze u 24 sata svakako ponovo meriti hiljadama”, naveo je Šarović.

On je apelovao na Vučića da makar jedan dan radi bez svetlosti medijskih reflektora i da tako, simbolično, oda priznanje svim lekarima i medicinskim radnicima ali i svim drugim herojima koji „svesno i dobrovoljno” stavljaju život na kocku, ne tražeći ni mrvicu medijske pažnje kojom je Vučić neprestano obasjan.

„Siguran sam da građani Srbije nisu zaboravili da ste upravo vi pre nekoliko meseci, takođe u vreme pandemije, praćeni brojnim televizijskim ekipama položili kamen temeljac za izgradnju ove bolnice, kao ni to da ste same radove na izgradnji, više puta, što noću, što danju, neumorno obilazili sa svojim vernim saradnicima i novinarima… Nemojte strahovati ni da je neki neodgovorni građanin zaboravio da je Srbija, dakako pre svega vašom zaslugom ‘ekonomski tigar’ i da nam nakon decenija ratova, lopovluka i propadanja, svi u regionu, čitavoj Evropi, ali i mnogo šire, zbog toga zavide”, dodao je on.

Šarović je podsetio da predsednik po Ustavu izražava državno jedinistvo i predstavlja Srbiju zbog čega je njegova obaveza da bude najrevnosniji u poštovanju mera propisanih radi zaštite zdravlja i života stanovništva.

Ostavite komentar

Najnovije objave

DRAGIŠIĆ SE PRAVDAO VOLOHONSKOM

Zoran Dragišić zv. Sijalica, profesor Fakulteta bezbednosti, u toku današnjeg dana kontaktirao je Vladimira Volohonskog, agenta GRU i lažnog...

Još priča na sličnu temu