38.8 C
Belgrade
nedelja, 1 avgusta, 2021

HAOS ZBOG UKIDANJA PRESUDE ŠARIĆU: Predsednica suda za koju su glasali poslanici SNS, sada tvrdi da nema ništa sa odlukom!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednica Vrhovnog kasacionog suda (VKS) Jasmina Vasović, poručila je danas da su neistiniti navodi u naslovima i tekstovima pojedinih elektronskih medija, u kojima se insinuira njen uticaj na donošenje odluke tog suda 22. aprila u predmetu protiv Darka Šarića i drugih.

HAOS ZBOG UKIDANJA PRESUDE ŠARIĆU: Predsednica suda za koju su glasali poslanici SNS, sada tvrdi da nema ništa sa odlukom! 1
Kontraverzna odluka u vezi Šarića digla buru u Srbiji

U izjavi za Tanjug, Vasović ističe da je takvo izveštavanje posledica krajnjeg neprofesionalizma u obavljanju posla informisanja javnosti i očigledne zlonamerne kampanje, usmerene na urušavanje ugleda institucije VKS i sudstva u celosti.

„Javnost treba da zna da odluke u VKS donosi veće, a ne predsednik suda, niti pojedinac. Osim što su naslovima pokušali da diskredituju mene kao predsednika najvišeg suda u zemlji, istovremeno su naslovi uvredljivi i za petočlano veće VKS koje je donelo odluku“, rekla je Vasović.

- Advertisement -

Odluku o usvajanju vanrednog pravnog leka – zahteva za zaštitu zakonitosti Šarićevih branilaca, donelo je veće koje čini sudija Radmila Dragičević Dičić, kao predsednik veća, i sudije Radoslav Petrović, Biljana Sinanović, Dubravka Damjanović i Dragomir Milojević.

Vasović ističe da ona u sastavu tog veća nije bila ni pre, a ni posle izbora za predsednika VKS-a i ukazuje da su ove činjenice u momentu objavljivanja, očigledno tendencioznih neistina, bile dostupne i lako proverljive, obzirom da je odluka blagovremeno objavljena na sajtu VKS-a.

„Koristim ovu priliku da podsetim navedene medije da sam, kao i svaki sudija, dužna samo da postupam po Ustavu i zakonima Republike Srbije, što sam i do sada činila, a što ću činiti i ubuduće, sviđalo se to njima ili ne, te da neću ni sada ni ubuduće podleći bilo čijim, pa ni medijskim pritiscima i neprimerenom uticaju koji se na ovaj način vrši na sud“, naglasila je Vasović

- Advertisement -

Pojedini mediji su predsednicu VKS doveli u vezu sa presudom, napisanom na 17 strana, o ukidanju drugostepene presude Darku Šariću i ostalim osuđenim za šverc kokaina i vraćanjem predmeta Apelacionom sudu na ponovno odlučivanje.

Podsećamo predsednika VKS bira narodna skupština na period od 5 godina, a za Vasović su glasali poslanici vladajućeg režima.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti