ŠARČEVIĆ: Oduzimanje deteta onima koji se protive maskama

Obavezno pročitajte

Šarčević zapretio

Ministar prosvete Mladen Šarčević naveo je da će najveći izazov u narednoj školskoj godini biti da ne dođe do opuštanja, kao i da se moraju poštovati preporučene mere. U školama moraju stalno biti pojačana dežurstva, đaci se moraju opominjati da nose maske i drže fizičku distancu.

Upitan kako će se škola odnositi prema roditeljima koji kažu da njihova dece neće nositi maske i da im niko neće meriti temperaturu, ministar je rekao da to ne može da prođe.

Šarčević,

”Osnovna škola je zakonska obaveza. Vi možete reći, moje dete neće u školu da ide, bićete, opominjani, platićete kazne, a postoji i izuzeće iz porodice. Niko nije iznad države, naveo je on za pink. Dodao je da za učenije čiji su se roditelji opredelili da prate nastavu od kuće ocenjivanje mora biti u školi, u zakazanom terminu.”

Šarčević je istakao i da su škole dobile preporuku da ne organizuju đačka putovanja u prvom polugodištu.

”Na svakih 15 dana radićemo presek stanja u školama. Na osnovu toga davaćemo preporuke kako će se raditi od 15. septembra do prvog oktobra. Ne smemo da idemo prebrzo, rekao je juče Šarčević novinarima.”

Ostavite komentar

Najnovije objave

ANA BRNABIĆ: Kurti nas je doveo na ivicu rata, blizu smo odluke da vratimo vojsku na Kosovo i Metohiju

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, koja ispraća na aerodromu "Nikola Tesla" prvi let na novoj avionskoj liniji između Beograda i...

Još priča na sličnu temu