ŠAPIĆ POSTAJE GRADONAČELNIK: Poslednji pokušaj kartela da odbrani Beograd!

Obavezno pročitajte

Aleksandar Šapić će smeniti Zorana Radojičića na mestu gradonačelnika Beograda u novembru, posle kongresa Srpske napredne stranke.

U okviru priprema za predstojeće izbore, Aleksandar Vučić namerava da sprovede kadrovsku čistku u vrhu stranke. Posebnu pažnju je posvetio beogradskom odboru, koji je nedavno ostao bez predsednika, nakon smene Nebojše Stefanovića. Iako je bilo dogovoreno da Šapić nasledi Stefanovića, Vučić je odustao od te ideje zbog neočekivano jakog otpora većine opštinskih odbora i uticajnih stranačkih funkcionera s prvoboračkim stažom. Beogradski odbor SNS-a je već razbijen sukobima suprotstavljenih interesnih grupa i brojnim korupcionaškim aferama, što je uticalo na pad rejtinga i stvorilo uslove za poraz na sledećim izborima, koji bi trebalo da se održe sledećeg proleća.

Da bi popravio šanse za izborni uspeh, Vučić je odlučio da ne rizikuje sa Šapićem. Umesto njega, kao prvog favorita za predsednika beogradskog odbora promovisaće Radeta Petrovića. Iako nije bio uključen u stranačku nomenklaturu, Petrović zbog dugogodišnjeg prijateljstva s Anđelkom Vučićem ima status člana porodice i čoveka od krajnjeg poverenja. Očekuje se da on bude promovisan u predsednika beogradskog odbora na novembarskoj izbornoj skupštini SNS-a. Do tada, najvećim i najznačajnijim stranačkim odborom rukovodiće Ana Brnabić.

- Advertisement -

Na sledećim beogradskim izborima kandidat SNS-a za gradonačelnika biće Aleksandar Šapić. S procenom da će kampanja biti uspešnija ako je bude vodio s pozicije vlasti, Vučić je odlučio da Šapića već u novembru postavi za gradonačelnika Beograda. Na taj način, rešiće se Gorana Vesića, koga smatra najodgovornijim za pad rejtinga stranke. Bez Vesića i Radojičića, kao još nekih gradskih funkcionera, SNS će pokušati da se Beograđanima predstavi u novom svetlu. Šapić će poslužiti kao smokvin list, kojim Vučić namerava da od glasača sakrije odgovornost naprednjačke vlasti za višegodišnje uništavanje glavnog grada, sve u nadi da će to biti dovoljno da osvoji još jedan mandat.

6 COMMENTS

Ostavite komentar

Najnovije objave

Vučić na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija: Pokušaj rasparčavanja moje zemlje još uvek traje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govori na 78. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Vučić je, na početku govora, poručio da se...

Još priča na sličnu temu