5.9 C
Belgrade
petak, 15 oktobra, 2021

ŠAPIĆ: Moj šefe… Vučić je utemeljivač moderne Srbije!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Novopečeni naprednjak Aleksandar Šapić za kratko vreme uspeo je da se uklopi u naprednjačku mantru ljubljenja skuta velikom neprikosnovenom vođi Aleksandru Vučiću. Šlihtanje je započeto još pre ulaska Šapića u SNS, a kulminiralo je letos kada je Šapić izjavio da Vučić ima božiji dar. Juče je novopečeni potpredsednik Glavnog odbora SNS otišao korak dalje, pa je za Vučića kazao kako je utemeljivač savremene Srbije.

Aleksandar Vučić i Aleksandar Šapić FOTO: ATA imagesAleksandar Vučić i Aleksandar Šapić FOTO: ATA images

Upitan o prisluškivanju Vučića i optužbama na račun njegovog brata, Šapić je rekao da je to „dosta opasnija stvar nego sam atak na Vučića lično“.

- Advertisement -

– Potpuno je jasno zašto se Vučić napada lično od strane nekih političkih krugova u zemlji, tako i od stranih faktora. Napada se jer je on personifikacija sadašnje politike Srbije, utemeljivač nove srpske politike i savremene Srbije. To je činjenica. Oni koji su procenili da Srbija ne bi trebalo da bude ovako pozicionirana ekonomski i geopolitički vrše napade na njega – istakao je on.

Kaže da mu nije jasno, kako ljudi koji nisu politički istomišljenici SNS sebi dozvoljavaju da podržavaju napade na predsednika.

– Vučića možete da ne volite, ali morate da zaštitite instituciju predsednika, kao i premijera. Ljudima koji su mu bliski ovo teško pada. Udariti na porodicu ne znam da li postoji bilo šta niže od toga, tu su reakcije često reflekse i nepromišljene. On je uspevao da se obuzda, mislim da niko od nas ne može da zna kroz šta on prolazi – rekao je Šapić.

- Advertisement -

Ova impresivni hvalospev Šapića svrstava u sam vrha naprednjačkih prvobranitelja lika i dela Aleksandra Vučića. Lepo se bivši opozicionar uklopio, pa svojim retorikom sve više podseća na kolege poput Vladimira Orlića, Ane Brnabić, Zlatibora Lončara, ali i izvesnih Nevene Đurić, Janka Langure, Biljane Pantić Prlje, Sandre Božić i legendarnog Luke Kebare.

Samo ostaje nejasno kako je to Vučić utemeljivač savremene Srbije i na kakvu se to Srbiju misli? Ako je to Srbija ogrezla u korupciji, nepotizmu, kriminalu, mitu, ako je to Srbija bez sudstva, tužilaštva i pravde, Srbija bez mladih, onda zaista Vučić jeste utemeljivač te „savremene“ Srbije.


Ovakvo divljenje jednom ličnosti nismo videli još od kada je Njegoš napisao Posvetu prahu oca Srbije, tj. predgovor iz Gorskog vijenca posvećen Karađorđu. S tim što Karađorđe zaista jeste otac slobodarske Srbije, one koja je ustala protiv ropstva i lanaca, a Vučić bi pre mogao biti neki od paša, s obzirom na to kakvo divljenje ima prema sultanu Muratu.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti