32.4 C
Belgrade
ponedeljak, 27 juna, 2022

ŠAPIĆ, KANDIDAT SNS ZA GRADONAČELNIKA BEOGRADA, KAŽE: Ja sam ozbiljan čovek

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik opštine Novi Beograd i kandidat za gradonačelnika Beograda, Aleksandar Šapić, definitivno će biti kandidat ove stranke za prvog čoveka prestonice.

Šapić je i pre lokalnih izbora održanih 3. aprila pominjan kao kandidat SNS za gradonačelnika Beograda.

- Advertisement -

Sednica Skupštine Beograda na kojoj će se birati biće održana u subotu, 18. juna.

Pre toga će se održati i stranačka skupština na kojoj će on biti predložen za tu funkciju, što bi članstvo trebalo konačno i da potvrdi.

„Blic“ piše i da su naprednjaci o tome da će Šapić biti kandidat za gradonačelnika obavestili i svoje koalicione partnere na gradskom nivou.

- Advertisement -

Novi saziv Skupštine Beograda konstituisan je prošle subote, a glasovima 57 od ukupno 110 odbornika za predsednika gradskog parlamenta ponovo je izabran Nikola Nikodijević iz Socijalističke partije Srbije (SPS).

Šapić: Ne znam šta znači termin „oročeno“

Aleksandar Šapić kaže za „Danas“ da se njegov stav o funkciji gradonačelnika Beograda nije promenio od izbora do danas. 

Podsetimo, uoči izbora Šapić je tvrdio da ne samo da je nepisano pravilo da nosilac liste na izborima bude gradonačelnik nakon njih, već je to fer prema ljudima od kojih tražite poverenje, jer oni kada izađu na izbore vide ime liste i samo ime onoga ko je prvi na listi.

Ja sam ozbiljan čovek, bez obzira što neki očigledno to tako ne doživljavaju. Ozbiljni ljudi ne ponavljaju šesnaest puta isti stav, samo zato što mediji ili pojedinci na tu temu spekulišu„, kaže za Danas Šapić.

On napominje i da je lično o tome više puta govorio.

Naročito od onog momenta kad je odlučeno da ću biti prvi na listi za gradske izbore. Jasno sam rekao šta sam imao. A pošto se moj stav nije promenio, mislim da nema razloga da se ponavljam, bez obzira na raznorazne medijske spekulacije koje su vezane za moje ime i tu poziciju već mesecima. I predsednik naše stranke je više puta izneo identičan stav proteklih meseci, tako da zaista, uz svo poštovanje, nemam potrebu da po, ne znam, koji put isto govorim i da se ponavljam„, napominje Šapić.

Na pitanje da li mu možda smeta što će njegova funkcija biti oročena, jer se uveliko govori da će nova Skupština Beograda imati oročeno trajanje do novih gradskih izbora za koje je saglasnost dao i predsednik SNS i predsednik države, Aleksandar Vučić, Šapić odgovara „da ne zna šta znači termin oročeni, ali da nije ni važno“.

- Advertisement -
Source021
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti