19.7 C
Belgrade
subota, 25 juna, 2022

Saopštenje sindikata zaposlenih Policije

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Prenosimo vam u potpunosti saopštenje sindikata zapolsenih Policije.

- Advertisement -

Република Србија
Министарство унутрашњих послова
Синдикат Запослених Полиције
Број:03-04/20
Дана: 03.04.2020.
Београд
Српска Патријаршија
Његовој Светости Патријарху српском
Г. Иринеју
Свим Епархијама
Поштована Светости,

Обраћам Вам се право као Србин, православаца, човек а онда као председника Синдиката Запослених Полиције са молбом:

Руководство синдиката представљају професионалци и верници чија је вера православље, у свом раду и активностима приоритет нам је живот сваког појединца како на учи на Бог и вера, здравље свако појединца, поступање по Уставу Републике Србије и законима али и превасходно заштита наше вере.

- Advertisement -

Повод нашег обраћања Вашој Светости је тренутна ситуација у Републици Србији, уведено ванредно стање и видру који је захватио не само Србију него и многе земље света.

Синдикат Запослених Полиције упутио је у преподневним сатима допис вади РС и премијеру да хитно преиспитају своју одлуку за увођењем ванредног стања од 04.04.2020. године до 06.04.2020. године из разлога што дана 05.04.2020. године Српска Православна Црква и Ви на ћелу одржавате литургију које светиња за српски народ и све нас вернике, том приликом смо детаљно објаснили наше разлоге зашто се треба преиспитати одлука о увођењу ванредног стања у наведеном временом којом приликом Вам прослеђујемо и наш допис који смо упутили влади РС и премијеру.

Свесни смо да је Вама, Српској Православној Цркви, свим представницима епархија тако и нама на првом месту живот и здравље сваког појединца како нас учи наш Бог и вера али морамо да напоменемо:

Од постојања човечанства, наше вере били смо на многим искушењима, кроз човечанство преживели многе пандемије и епидемије које  си однеле много људских живота, али уз помоћ Бога, вере и цркве народ је победио све те недаће и наставио са својим породицама да живи даље и да постојимо.

Из напред наведеног молимо Вас да услишите наше молбе и заједно са владом Републике Србије изнађете решење да се у недељу 05.04.2020. одрже литургије како проповеда наша вера, где наводимо да се вером могу победити све недаће.

На кају би завршили речима нашег упокојеног патријарха и светости Павла „Ако је Бог са тобом, чега се бојиш? Ако није, чему се надаш?

Синдикат Запослених Полиције

Председник

Дејан Ђукић  

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti