2.6 C
Belgrade
ponedeljak, 6 decembra, 2021

Saopštenje Pokreta svesrpskog ujedinjenja, povodom napada snaga šiptarske paradražve na sever Kosova, na goloruki srpski narod

NAJČITANIJE

- Advertisement -

U ovom trenutku kada se Srbi i nealbanci na Kosovu i Metohiji, nalaze pod svojevrsnim terorom šiptarske paradržave potrebno nam je nacionalno jedinstvo i stavljanje svih razlika po strani. Najvažnije je da se postigne efikasan odgovor na postojeće izazove i da maksimalna podrška našem narodu i svim nealbancima koji se nalaze u ulozi žrtve u okviru zamišljenog projekta albanske (šiptarske) paradržave, tzv. Kosovo. Ovo nam je još više potrebno imajući u vidu pritiske sa kojima se suočava Republika Srpska, te slične podričvačke delatnosti ostataka milogorskog koncepta u Crnoj Gori, naravno u svim slučajevima pomognutih od dela stranog faktora.

Sa druge strane, poštujući nadasve potrebu za nacionalnim jedinstvom, ne možemo zaobići štetočinsku ulogu režima Aleksandra Vučića, posebno po pitanju podrivanja bezbednosnog sistema severa Kosova i Metohije, pa i ukupnog položaja našeg naroda i srpske države na KiM. Do dolaska naprednjaka na vlast, tačnije Briselskog sporazuma i 2013. godine, albanska paradržava nije mogla da pređe most na Ibru, koji je bio potpuno blokiran i zatrpan (sem za pešake i to pojedinačno), postojala je civilna zaštita na severu, te jake srpske policijske snage, nezavisne u svakom slučaju od šiptarske paradržave.

Kada su čak i u okviru dogovora Stefanović-Tahiri zamišljene bez pravno obavezujuće osnove neke integrisane granice (u okviru EU ideologije kao danak „evropskog puta“ bez alternative), albanski službenici nisu mogli da pređu most na Ibru. Tako su tada, 2011. godine američkim helikopterom doneti na Brnjak i Jarinje kontejneri za službenike, koji su odmah blokirani od naroda, jer ni jedan albanski „policajac“ nije mogao da prođe most na Ibru, niti bilo ko od albanske (šiptarske) paradržave. Briselskim sporazumom faktički policija severa je predata pod ingerenciju šiptarske paradržave, ukinuta je vremenom civilna zaštita, a sam Vučić se založio da se deblokira most na Ibru, što je dovelo do mogućnosti da se vozilima, uključujući oklopna, policija kosovske paradržave može efikasno prodirati na sever Kosova.

- Advertisement -

Ovome treba dodati nerazjašnjeno ubistvo srpskog lidera Olivera Ivanovića, koji se proslavio 1999. odbranom upravo mosta na Ibru od prodora šiptarskih terorista i sprečavanja etničkog čišćenja i severa pokrajine, čime je tada sprečeno zaokruživanje genocida i proterivanja nad srpskim narodom i nealbancima u čitavoj pokrajini. Vučić se složio da pored svih ostalih katastrofalnih rešenja u Briselskom sporazumu, piše da je NATO (ne KFOR ili UNMIK) garant bezbednosti na severu KiM, čime se poništavaju efekti odbrane 1999, i Rezolucije 12 44.

Ovde nije reč o nemuštoj „odbrani“ tačnije predaji i poklonu šiptarskoj paradržavi mobilne telefonije i pozivnog broja, energetskog sistema, članstva u najvažnijim olimpijskim i sportskim udruženjima i takmičenjima i td, već samo o bezbednosnom sistemu severa, koji je do dolaska na vlast i predaje od strane režima Aleksandra Vučića, i u bitnom težim međunarodnim okolnostima funkcionisao efikasno. Svih ovih godina mediji u Srbiji su prikrivali ove žalosne činjenice, ali stvarnost dolazi do izražaja i šteta za nacionalne interese i pre svega opstanak i bezbednost samog severa, je opasno podrivena.

U ovom trenutku je najvažnije da se pruži što adekvatnija pomoć Srbima i nealbancima na Kosovu i Metohiji, uključujući sever od napada šiptarskih agresora i šiptarske paradržave. Presudno bitno je da se konstatuje da je Briselski sporazum nevažeći, ne samo zato što je antiustavan i štetan za egzistencijalne srpske interese, već i prema međunarodnom faktoru, jer ga ne poštuje šiptarska paradržava (ali ga svih ovih godina pedantno poštuje i ispunjava na srpsku štetu režim Aleksandra Vučića). Rebus Briselskog sporazuma i odnos Vučićev prema njemu služi za razumevanje formule zbog čega između ostalog je podoban režim za deo nama nenaklonjenog stranog faktora, koji u isto vreme stoji iza šiptarske paradržave. Konstatovanjem da je Briselski sporazum nevažeći, Rezolucija 12 44 se stavlja u prvi plan, i mogućnosti široke koje iz nje proizilaze (da je KFOR i UNMIK garant bezbednosti a ne NATO, da se može vratiti na KiM do 1000 srpskih policajaca i do 1000 vojnika, za početak na sever i td.).

- Advertisement -

U daljoj zajedničkoj borbi čitavog srpskog naroda sa postojećim izazovima velika prepreka je i blokada medija, koji izvrću i „peru“ činjenice i stvarnost delom zbog zaštite interesa režima, a delom i zbog uticaja na njih nama najnenaklonjenijih stranih centara moći (Soroš, atlantisti, globalisti i dr.).

Kosovski zavet i rebus je jedan od osnova supstance srpskog naroda, i ona nas povezuje kroz brojne generacije. Uprkos izazovima modrnosti i savremenog ambijenta, kosovski zavet je deo srpskog nacionalnog bića, a Kosovo i Metohija je sastavni deo države Srbije. Severni deo Kosova koji je etnički i pored svih etničkih čišćenja koje su sproveli Albanci od dolaska stranih trupa sredinom 1999. godine, ostao srpski i integrisan i nakon toga u srpsku državu sve do režima Aleksandra Vučića, je i dodatano veoma bitan, jer bez njega se ne može zaokružiti šiptarska paradržava.

Samo sloga nas spasiti može, ali stvari se moraju postaviti kakve jesu i spasiti što se može učiniti i nakon neverovatnih predaja i izdaja poslednjih godina. Sa druge strane je goloruki narod spreman na svaku žrtvu da ostane na svojim vekovnim ognjištima i naše je da ga u tome na svaki način zaštitimo, kao i teritorijalni integritet Srbije.

Beograd, 15. oktobar, 2021. Pokret svesrpskog ujedinjenja

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti