SADA JE I ZVANIČNO: Aleksandru i Andreju Vučiću prete sankcije SAD! Biće ćorke!

Obavezno pročitajte

Dru Saliven (Drew Sullivan), jedan od osnivača Projekta za izveštavanje o organizovanom kriminalu i korupciji (OCCRP), izjavio je danas za Nova.rs da američke sankcije prete bratu predsednika Srbije, Andreju Vučiću.

„Znamo da predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i mnogi u kosovskoj vladi, imaju brojne veze sa organizovanim kriminalom. Znamo da se Vučićev brat Andrej sastajao sa Zvonkom Veselinovićem. Verovatno će oni biti dodati na spisak u narednih nekoliko meseci ili godina“, rekao je Saliven u intervjuu za Nova.rs.

Komentarišući odluku administracije u SAD da uvede sankcije biznismenima s Kosova, bliskih vladajućoj stranci, u prvom redu Zvonku Veselinoviću, Saliven je rekao da veruje da će spisak sankcionisanih biti proširen i da će se na njemu naći i bliski ljudi Aleksandra Vučića – Nikola Petrović i Andrej Vučić, piše Nova.rs.

- Advertisement -

„Pretpostavljam da su ljudi, poput Petrovića i Andreja Vučića, visoko na listi onih koji prave spiskove za sankcionisanje“, rekao je američki novinar.

Prema njegovim rečima, američka vlada identifikuje i sankcioniše one koji su spona vlade i organizovanog kriminala.

Ocenio je da Vučić primenjuje politiku predsednika Crne Gore Mila Đukanovića i Rusije Vladimira Putina, koji „svoje veze sa organizovanim kriminalom redovno upotrebljavaju kao tajni ogranak vlasti“.

„Vlade poput SAD i EU verovatno neće sankcionisati Vučića. Nisu sankcionisali ni važnije ličnosti, poput mađarskog premijera Viktora Orbana, niti kuma svih korumpiranih lidera – Vladimira Putina“, dodao je Saliven.

SourceNova RS

Ostavite komentar

Najnovije objave

NAPETO NA KOSMETU: Najavljeno povlačenje specijalnih jedinica do 15h, građani se okupili i čekaju

Predstavnik Privremenog organa opštine Zvečan Dragan Nedeljković izjavio je da još nisu pušteni Srbi koji su juče privedeni u...

Još priča na sličnu temu