31.9 C
Belgrade
sreda, 17 avgusta, 2022

SAD ĆE ZAPAD DA SE GREJE NA DEMOKRATIJU I LJUDSKA PRAVA: Obustavljen rad Severnog toka!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Isporuke gasa ključnim gasovodom iz Rusije u Evropu – „Severnim tokom“ – obustavljena je u 6.00, saopštio je operater gasovoda – Nord Strim AG.

Oba kraka gasovoda su prestala sa radom zbog radova na održavanju, uključujući testiranje mehaničkih komponenti i sistema automatizacije. Održavanje će se obavljati u periodu od 11. do 21. jula.

- Advertisement -

Isporuke gasa „Severnim tokom“ 10. jula iznosilo je oko 63,4 miliona kubnih metara, što je na nivou od prethodnog dana. To je oko 40 odsto maksimalnog kapaciteta cevovoda koji iznosi 170 miliona kubnih metara dnevno.

„Gasprom” je sredinom juna smanjio isporuke gasa „Severnim tokom” za oko 60 odsto. Kompanija je saopštila da se gasovodom može isporučivati samo 67 miliona kubnih metara gasa, od planiranih 167 miliona, objašnjavajući to kašnjenjima u radu nemačkog „Simensa“, koji zbog kanadskih sankcija Rusiji ne može da vrati gasne turbine za kompresorsku stanicu „Portova“ iz kanadskog pogona iz remonta, kao i zbog otkrivenih tehničkih kvarova motora.

Isporuke drugim putem – tranzitom preko ukrajinske teritorije – očekuje se na nivou prethodnih dana, pokazuju podaci operatera ukrajinskog gasnotranspornog sistema. Zahtev za isporuke gasa kroz stanicu Sudža 11. jul iznosi 41 milion kubnih metara. Isporuke preko Ukrajine održavaju se na ovom nivou od kraja maja.

- Advertisement -
SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti