SABLAZNA TEORIJA NAUČNIKA: Evo odakle se pojavio Kovid 19!

Obavezno pročitajte

Kovid i svemir

U moru neobičnih i čudnih teorija o poreklu novog virusa korona, našla se i jedna u kojoj se sugeriše da je Kovid-19 „došao“ iz svemira.

Ostale teorije u odnosu na ovu zvuče dosadno, piše portal „Diskaver magazin“ koji prenosi delove istraživanja grupe naučnika, predvođenih Edvardom Stilom i Nalinom Čandrom Vikramasingom.

- Advertisement -

Profesor Vikramasing je, inače, poznat po svom radu na teoriji panspermije koja tvrdi da život u obliku mikroba ima kosmičko poreklo.

Ova grupa naučnika je već objavila 10 radova o virusu korona, a u jednom od njih, objavljenom sredinom jula, sugeriše da je Kovid-19 „doneo“ meteor koji je eksplodirao iznad kineskog grada Songjuan 11. oktobra prošle godine.

kovid,

Oni smatraju da je meteor, koji je primećen na 2.000 kilometara od Vuhana, gde je registrovan prvi slučaj virusa korona, oslobodio „virusne čestice“.
Portal „Diskaver magazin“ napominje da za sada nema čvrstih dokaza za ovu teoriju, kao ni za navode da virusi i bakterije postoje u svemiru.


Prete li čovečanstvu smrtonosni virusi iz svemira?
Podseća se i da teorija panspermije nije ništa novo i da su se time bavili i u drevnoj Grčkoj, a u novije vreme i astronomi, među kojima Fred Hojl, koji je preminuo 2001. i profesor Vikramasing.

Vikramasing, doktor matematike poreklom iz Sri Lanke, penzionisani je profesor više univerziteta, među kojima su i Kembridž i Kardif, gde se bavio astronomijom, matematikom i matematičkom fizikom.

Poznato je da je i ranije iznosio teorije da su se u prošlosti duboki solarni minimumi podudarali sa pandemijama.

„Mislim da je kovid došao u oblaku kometne prašine koji se taložio u stratosferi iznad Vuhana, gde su se dogodili prvi slučajevi zaraze. Zatim se kroz stratosferske vetrove raspršio u Iran, Italiju i drugde u pojasu severne geografske širine. Nakon što se virus spusti na Zemlju, širi se ljudskim kontaktom, a sadašnja ograničenja smanjuju širenje. Ali padavine sa neba nikako ne mogu biti sprečene takvim merama“, kazao je Vikramasing.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu