Ruski senator ćerku nazvao izdajicom nakon što je osudila napad na Ukrajinu

Obavezno pročitajte

Član Saveta Ruske Federacije, gornjeg doma Parlamenta, osudio je vlastitu ćerku kao „izdajicu“ nakon što je dala intervju u kojem je osudila rusku invaziju na susednu Ukrajinu.

„Očito je da je primila novac od određenih masovnih medija – drugim rečima, prodala je svog oca, svoju porodicu, svoju domovinu“, napisao je na Telegramu član Saveta Federacije Eduard Isakov, koji kao senator predstavlja severnu autonomnu regiju Hanti-Mansi, prenosi Radio Slobodna Evropa (RSE).

- Advertisement -

On je 19. avgusta o svojoj najstarijoj kćeri, Diani Isakovoj napisao na Telegramu: „Teško je birati reči kada se ispostavi da je vaša ćerka izdajica“.

Ranije istog dana, dvadesetpetogodišnja Isakova rekla je za Meduzu i BBC da je napustila Rusiju i namerava da osnovuje „novu opoziciju“ u inostranstvu koja će se suprotstaviti ratu. Njeni roditelji odavno su razvedeni, a ona je rekla da nema „bliske odnose“ sa svojim ocem.

„Kad je počeo rat, imala sam osećaj krivice“, rekla je Isakova za Meduzu.

„Sada preuzimam odgovornost za svoje odluke i svoje postupke, i radim što mogu da pomognem ljudima, opoziciji i narodima Rusije, i tako dalje…. Krivica nikome ne čini dobro. Prihvatam prošlost i učiniću sve što mogu da popravim stvari“, kazala je.

Isakov je u svojoj objavi na Telegramu naveo da „nije odgajao Dianu od njene treće godine“. Utvrdio je da ona ima psihičkih problema i da je „teško komunicirati s njom“.

Kada je u aprilu saznao da je ona učestvovala u antiratnim demonstracijama u Sočiju, pokušao je objasniti nužnost specijalne vojne operacije u Ukrajini, koristeći eufemizam koji Kremlj koristi za svoju agresiju na Ukrajinu.

„Predložio sam joj da poseti mesta vojne slave sovjetskog naroda i nauči istoriju svoje zemlje“, napisao je Isakov.

„Predložio sam joj da otputuje kao volonter u Donbas kako bi pomogla ljudima koji su osam godina živeli u ratnim uslovima i iz prve ruke sazna razloge specijalne vojne operacije“, naveo je.

„Donbas“ se odnosi na delove istočne Ukrajine u kojima je Moskva podsticala ustanak od 2014, iste godine kada je Rusija anektirala ukrajinsku regiju Krim.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Protiv Šešelja stigla nova haška optužnica

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je protiv Vojislava Šešelja stigla nova haška optužnica. „Stigla je iz Haga nova...

Još priča na sličnu temu