15.3 C
Belgrade
utorak, 27 septembra, 2022

Ruski senator ćerku nazvao izdajicom nakon što je osudila napad na Ukrajinu

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Član Saveta Ruske Federacije, gornjeg doma Parlamenta, osudio je vlastitu ćerku kao „izdajicu“ nakon što je dala intervju u kojem je osudila rusku invaziju na susednu Ukrajinu.

„Očito je da je primila novac od određenih masovnih medija – drugim rečima, prodala je svog oca, svoju porodicu, svoju domovinu“, napisao je na Telegramu član Saveta Federacije Eduard Isakov, koji kao senator predstavlja severnu autonomnu regiju Hanti-Mansi, prenosi Radio Slobodna Evropa (RSE).

- Advertisement -

On je 19. avgusta o svojoj najstarijoj kćeri, Diani Isakovoj napisao na Telegramu: „Teško je birati reči kada se ispostavi da je vaša ćerka izdajica“.

Ranije istog dana, dvadesetpetogodišnja Isakova rekla je za Meduzu i BBC da je napustila Rusiju i namerava da osnovuje „novu opoziciju“ u inostranstvu koja će se suprotstaviti ratu. Njeni roditelji odavno su razvedeni, a ona je rekla da nema „bliske odnose“ sa svojim ocem.

„Kad je počeo rat, imala sam osećaj krivice“, rekla je Isakova za Meduzu.

- Advertisement -

„Sada preuzimam odgovornost za svoje odluke i svoje postupke, i radim što mogu da pomognem ljudima, opoziciji i narodima Rusije, i tako dalje…. Krivica nikome ne čini dobro. Prihvatam prošlost i učiniću sve što mogu da popravim stvari“, kazala je.

Isakov je u svojoj objavi na Telegramu naveo da „nije odgajao Dianu od njene treće godine“. Utvrdio je da ona ima psihičkih problema i da je „teško komunicirati s njom“.

Kada je u aprilu saznao da je ona učestvovala u antiratnim demonstracijama u Sočiju, pokušao je objasniti nužnost specijalne vojne operacije u Ukrajini, koristeći eufemizam koji Kremlj koristi za svoju agresiju na Ukrajinu.

„Predložio sam joj da poseti mesta vojne slave sovjetskog naroda i nauči istoriju svoje zemlje“, napisao je Isakov.

„Predložio sam joj da otputuje kao volonter u Donbas kako bi pomogla ljudima koji su osam godina živeli u ratnim uslovima i iz prve ruke sazna razloge specijalne vojne operacije“, naveo je.

„Donbas“ se odnosi na delove istočne Ukrajine u kojima je Moskva podsticala ustanak od 2014, iste godine kada je Rusija anektirala ukrajinsku regiju Krim.

- Advertisement -
SourceN1
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti