RUSKI DIPLOMATA: Pokrenuli su rat bez pravila – Zapad treba da bude spreman za sve

Obavezno pročitajte

Rusija se neće ograničavati po pitanju mogućih odgovora na ograničavanje cene ruske nafte koju je uveo Zapad, izjavio je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.

„Neću da prepričavam, da iznosim sadržaj naših kontramera. Zapad i oni koji ga podržavaju, moraju biti spremni za sve. Ako oni započnu neku vrstu rata bez pravila, ne treba da se osećamo ograničenim u uvođenju sopstvenih kontramera“, rekao je on novinarima u Moskvi.

Nametanje ograničenja cene ruske nafte dovešće do naglog skoka cena energenata koji neće uticati na ekonomski potencijal Rusije, rekao je Rjabkov.

„Ovu odluku ocenjujemo skroz negativno. To su elementi ekonomskog i psihološkog rata koji zapadna grupacija vodi protiv Rusije. Ovo nije nešto novo: diskusija o ovoj ideji traje već duže vreme. Bilo je vremena da se spremimo“, istakao je zamenik .

„Nesumnjivo ćemo naći mogućnosti da prodajemo naše proizvode. Ponovo će oni koji smišljaju šeme kako da nanesu štetu ruskim interesima, doživeti neuspeh. Neće biti rezultata – rezultat može biti novi skok cena na zapadnim tržištima, novo povećanje računa za zapadne potrošače“, rekao je Rjabkov, ističući da oni koji će sarađivati sa Rusijom, to neće osetiti.

„Naše ekonomske mogućnosti se neće smanjiti. Siguran sam da će naši budžetski prihodi biti obezbeđeni“, zaključio je on.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

KASNO ZORAN DRAGIŠIĆ U UKRAJINU STIŽE

Profesor Fakulteta bezbednosti i višestruko dokazani oportunista Zoran Dragišić je i u aktuelnom, za našu državu izuzetno teškom političkom...

Još priča na sličnu temu