22 C
Belgrade
utorak, 17 maja, 2022

RUSKI AMBASADOR U KINI PORUČIO AMERICI: Hodate po ivici…

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Prolazak američkog razarača kroz Tajvanski moreuz je hodanje po ivici, takvi koraci ne poboljšavaju situaciju u regionu, izjavio je ambasador Rusije u Kini Andrej Denisov.

„To je demonstracija namera, nekakvi negativni signali upućeni Kini. To donekle predstavlja hodanje po ivici. Takve stvari su, naravno, nepodnošljive, Peking to ne ignoriše, izražava protest“, istakao je diplomata.

- Advertisement -

Istovremeno, on je napomenuo da tvrdnje da Peking isporučuje oružje Moskvi nisu tačne.
„Da budem iskren, nemam pojma odakle to. Očigledno je neko samo hteo da zvuči nekako glasnije, pa je smislio tu strašnu priču. Zaista, koliko se sećam, čak je i američki vojni resor, za koji ne važi preterana ljubav prema istinitim informacijama, bio prinuđen da odustane od te očigledne izmišljotine“, rekao je Denisov, dodajući da takve izjave „ni na čemu nisu zasnovane”.

Komanda sedme flote američke mornarice saopštila je ranije da je raketni razarač „Samson“ prošao u utorak kroz Tajvanski moreuz. Kako se navodi u saopštenju flote, aktivnosti broda bile su u skladu sa međunarodnim pravom.

Prethodno je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova optužila Sjedinjene Američke Države da stvaraju žarišta nestabilnosti, pritom ne samo kad je u pitanju Ukrajina, već i Kina. Kako je rekla, stari princip „zavadi, pa vladaj“ je zastareo, a zamenio ga je novi – „zapali i vladaj“.

- Advertisement -
SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti