15 C
Belgrade
četvrtak, 6 oktobra, 2022

RUSKI AMBASADOR: Amerika doliva ulje na vatru ukrajinskog konflikta

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Vašington nastavlja da doliva ulje na vatru ukrajinskog konflikta time što isporučuje dodatnu pomoć Kijevu, navodi se u komentaru ambasadora Rusije u SAD Anatolija Antonova na Telegramu.

- Advertisement -

„Vašington nastavlja da doliva ulje na vatru ukrajinskog konflikta. Izdvajanje dodatne jedne milijarde dolara potvrđuje da SAD nemaju nameru da slušaju glas razuma i ne žele da doprinesu mirnom rešavanju krize“, navodi se u publikaciji.

- Advertisement -

Prema mišljenju ambasadora, SAD se sve više uvlače u konflikt približavajući se kritičnoj granici u konfrontaciji sa Rusijom.

„Ničeg dobrog za svet i bezbednost neće takav stav doneti, već će samo produžiti agoniju ukrajinskog režima“, zaključio je Antonov.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

- Advertisement -
SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti