Ruske vlasti potvrdile pogibiju posade dva aviona u oružanoj pobuni Vagnera

Obavezno pročitajte

Vlasti Rusije potvrdile su da su posade dva ruska aviona poginule u jednodnevnoj oružanoj pobuni plaćeničke formacije Vagner, prenosi CNN, pozivajući se na ruske medije i video poruke na društvenoj mreži Telegram.

Kako prenosi ruska novinska agencija Tass, guverner oblasti Ivanovo Stanislav Voskresenski izjavio je saučešće porodicama i prijateljima posade aviona Il-22, koja je poginula 24. juna izvodeći vojne dužnosti u toj regiji.

- Advertisement -

Guverner oblasti Pskov Mihail Vedernikov rekao je juče u video poruci na Telegramu da je tačno da je posada aviona Ka-52 ubijena tokom pobune Vagnera.

„Bilo je žrtava. To su vrlo herojski piloti koje je predsednik pomenuo juče u govoru, među njima vojnici iz teritorijalnog garnizona Pskov, posada Ka-52 – potpukovnik Aleksej Voroncov i poručnik Denis Olenik“, rekao je Vedernikov.

U nedelju, dan posle pobune Vagnera, na društvenim mrežama pojavile su se fotografije olupina vojnih aviona u ruralnim oblastima južne Rusije, nakon oružane pobune.

Ona je počela 23. juna izjavama vođe Vagnera, Jevgenija Prigožina, a nastavila se 24. juna zauzimanjem vojnih objekata u ruskom gradu Rostov na Donu, nakon čega je konvoj Vagnerovih plaćenika sa Prigožinom na čelu krenuo put Moskve.

Međutim, Prigožin je odustao od pohoda nakon što ga je nazvao predsednik Belorusije Aleksander Lukašenko, izrazio želju da se ne proliva ruska krv i pozvao Prigožina da dođe u Belorusiju.

Vlasti Belorusije su potvrdile da je on stigao tamo.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

ĐORĐE VUKADINOVIĆ: Opozicija dobija Beograd, SNS i SPS u zbiru ne mogu preći 40 posto

Opozicija matematički i analitički dobija izbore u Beogradu 17. decembra, dok vladajuća koalicija SNS-SPS ne može da pređe ni...

Još priča na sličnu temu