15 C
Belgrade
četvrtak, 6 oktobra, 2022

RUSKA VOJSKA: Ukrajinski nacistički bataljoni pretvaraju civilne objekte u vatrene položaje

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ukrajinska vojska i nacistički bataljoni razmeštaju oružje i pretvaraju civilne objekte u vatrene položaje u naseljima u Donjeckoj Narodnoj Republici, izjavio je načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Ruske Federacije Mihail Mizincev.

Kako je rekao, u Artjomovsku su ukrajinske snage postavile vatrene položaje u jednom studentskom domu ali o tome namerno nisu obavestili civile. Takođe, u Slavjansku je sportski kompleks „Lokomotiv“ pretvoren u skladište municije i oklopne tehnike.
Mizincev je istakao da ukrajinski nacistički bataljoni nastavljaju da se kriju iza civila u Donjeckoj Narodnoj Republici i koriste ih kao „živi štit“.

- Advertisement -

Takođe je rekao i da deca neće moći da krenu da idu u škole u istočnim regionima Ukrajine jer su brojne obrazovne ustanove takođe pretvorene u vatrene položaje ili skladišta vojne opreme.

„Ukrajinski nacisti praktično sve škole koriste kao skladišta za vojnu opremu, komandne centre. Upravo je o tome nedavno govorio Amnesti internešnl“, naglasio je Mizincev.

- Advertisement -
SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti